foto: peste treizeci de copii din ucraina, cazați la avrig - au fugit de război cu antrenorii de judo

Peste treizeci de copii din Ucraina au fugit din calea războiul început de Rusia și au ajuns în România, în județul Sibiu, la Avrig. Aceștia s-au cazat aici împreună cu antrenorii lor de Judo, micuții find sportivi în țara lor. 

Primăria și comunitatea locală au sărit în ajutorul refugiaților ucraineni, astfel că cei care au ajuns în zonă au primit o masă caldă, dar și cazare la pensiunilor de pe Valea Avrigului. Cei 33 de copii au fugit din orașul Zaporojie, oraș din sud-estul Ucrainei, unde săptămâna trecută un obuz a lovit o clădire administrativă a centralei, declanșând un incendiu.

„Avem o echipă de Judo din Ucraina cazată la Avrig joi seara. Este vorba despre 33 de copii, cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani, plus antrenori. În total sunt 40 de persoane cazate la două cabane de pe Valea Avrigului”, au declarat, pentru Ora de Sibiu, reprezentanții Primăriei Avrig.

Pe lângă copii și antrenorii lor, în Avrig, la altă cabană, mai sunt cazate patru mame împreună cu odraslele lor. Acestea au venit în urmă cu câteva zile și vor rămâne aici preț de două săptămâni.

„Vă mulțumim foarte mult. Ajutorul vostru este incredibil. Apreciem din suflet”, le-au transmis ucrainenii cazați la Avrig oamenilor care s-au oferit să îi ajute.

La finalul lunii februarie, Primăria Avrig a făcut apel către cetățeni să vină în sprijinul refugiaților cu facilități de cazare, masă caldă sau alte lucruri de primă necesitate, iar ofertele nu au întârziat să apară. „Dacă puteți să ajutați, vă rugăm să trimiteți un mail pe adresa primar@primaria-avrig.ro și să ne spuneți cu ce puteți contribui”, spun reprezentanții Primăriei.

Ultima oră

Comentariul meu