derby în ardeal: csu sibiu primește vineri vizita lui u bt cluj-napoca
FOTO csusibiu.ro

BC CSU Sibiu se duelează vineri, 11 martie, cu U BT Cluj-Napoca, singura echipă neânvinsă din Liga Națională de Baschet Masculin. Partida este programată de la ora 18:00 și va putea fi urmărită în direct la Digi Sport, Look Sport și FRB TV.

După o pauză de 2 ani, meciurile din Sala Transilvania se joacă din nou cu tribunele la capacitate maximă. Restricțiile au fost anulate astfel încât fanii „galben-albaștrii” pot umple până la refuz sala. Acces la meci nu mai este condiționat de certificatul verde, iar purtarea măștii de protecție rămâne doar la nivel de recomandare.

Echipa noastră a revenit cu victorie în LNBM, după o lună de pauză. Elevii lui Miguel Angel Hoyo au reușit să se impună cu scorul de 80-74 pe terenul celor de la CSM Târgu-Jiu, la capătul unei partide de luptă. Justas Tamulis a fost la înâlțime în acel joc, când a reușit 23 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

U BT Cluj-Napoca vine la Sibiu, după o partidă în Basketball Champions League. Campioana a cedat cu scorul de 86-70 pe teren propriu contra ibericilor de la Unicaja Malaga. Clujenii au făcut au avut un ultimul sfert de coșmar în care anadaluzii au controlat ostilitățile și nu au avut emoții până la final.

BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca s-au întâlnit doar în turul campionatului. Atunci clujenii s-au impus cu scorul de 92-80. Bircevic cu 21 de puncte și Stewart cu 20 au fost cei mai buni marcatori ai acelui joc, în timp ce pentru echipa noastră Tamulis a înscris 17 puncte iar Pratt 15.

Echipa antrenată de Mihai Silvășan este neînvinsă în actuala stagiune de campionat. U BT Cluj-Napoca este liderul campionatului și la majoritatea capitolelor statistice. Echipa noastră se stă mai bine la recuperări, unde prinde cu 2 mingi mai multe la panou pe meci decât adversarii de vineri, cât și la turnovers, unde cu 12.2 mingi pirdute pe partida se află pe poziția secundă în clasament, în timp ce clujenii au 16.3 turnovers pe meci.

Ultima victorie a echipei noastre contra lui BC CSU Sibiu datează din 15 ianuarie 2020. Atunci „galben-albaștrii” câștigau la limită, 78-77. Lucas Tohătan făcea un meci excelent cu 14 puncte, 7 pase decisive și o recuperare. La acel joc era prezent în tabăra clujenilor și Andrei Calnicenco. Fostul baschetbalist cu dublă cetățenie, ucraineană și română, este noul membru al echipei noastre din această săptămână și va fi împlicat în activitățile clubului, iar în același timp va sprijini staff-ul tehnic.

Andrei Calnicenco va efectua primul angajament al partidei cu U BT Cluj-Napoca.

În sfârșit, după atâta timp, a venit momentul în care vă vom avea din nou pe toți alături. Cu siguranță ne-a fost dor de atmosfera incendiară din Sala Transilvania, de cântecele galeriei, fredonate la unison de toată sala. Bucuria revederii sperăm să aducă un real spectacol, atât pe parchet, cât și în tribune.

Ultima oră

Comentariul meu