consiliul județean sibiu vine în ajutorul refugiaților din ucraina - ”avem locuri de cazare, inclusiv la sala transilvania”
FOTO Inquam Photos / George Călin

Județul Sibiu este pregătit să ofere cazare refugiaților din Ucraina care tranzitează sau doresc să rămână o perioadă mai lungă aici. În caz de necesitate, chiar și la Sala Transilvania ar putea fi primiți aproximativ 500 de oameni. Spitalul Județean va primi și trata răniți în războiul din Ucraina, dacă este nevoie.

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, a anunțat că autoritățile județene au contabilizat locurile de cazare care pot fi puse la dispoziția refugiaților ucraineni care ajung aici. Aceștia pot fi cazați în mai multe spații ale instituțiilor din subordinea Consiliului Județean, din Sibiu, Mediaș, Turnu Roșu. Dacă este nevoie de un spațiu în care să fie primiți sute de oameni, Sala Transilvania este aceasta, pentru că aici pot intra aproximativ 500 de persoane.

”Toate aceste informații au fost comunicate și celor de la ISU, pentru ca atunci când este nevoie să fie folosite. De asemenea, am centralizat vorbitorii de rusă și ucraineană, angajați ai CJ. Doar la Spitalul Județean sunt 10 medici rezidenți care vorbesc ucraineană, avem un asistent social la DGASPC. Oferim și consiliere psihologică, iar doamna consilier vorbește și ea limba. Este foarte important pentru ca cei care ajung aici să poată comunica, să li se explice procedurile, să li se întocmească actele, iar acești vorbitori de limbă ucraineană ne pot ajuta foarte mult”, spune Daniela Cîmpean.

Și în privința tratării răniților în războiul din Ucraina Sibiul poate oferi ajutor, pentru că la Spitalul Județean pot fi primite și tratate astfel de persoane. Depozitarea diferitelor obiecte ar putea fi făcută la Sibiu atât la Sala Transilvania, cât și în hangarele Aeroportului.

”Încercăm să fim aproape de acești oameni. Cei de la Salvamont au donat saci de dormit, celelalte spitale, prin asociații produse de igienă, medicamente și ce mai e nevoie. Acum nu mai contează partidul din care venim sau dacă suntem instituție sau societate civilă. Trebuie să ne mobilizăm, pentru că toți suntem oameni. Iar sibienii au făcut-o exemplar, le mulțumesc, suntem norocoși că avem astfel de locuitori în județ”, a mai spus Daniela Cîmpean.

 

Ultima oră

Comentariul meu