un ucrainean a murit înecat după ce a vrut să treacă tisa din ucraina în românia

Un bărbat din Ucraina a murit înecat după ce a vrut să treacă ilegat Tisa din Ucraina în România.

Disperarea de a fuge din calea războiului îi determina pe unii ucraineni să iasă ilegal din Ucraina. Trei bărbați au trecut granița prin Tisa că să ajungă în România și au fost descoperiți de poliția de frontieră în localitatea Săpânța. Din nefericire, unul dintre ei s-a înecat. Deși la față locului au sosit de urgență medicii cu două ambulanțe, aceștia nu au mai putut face nimic pentru el, relatează tvr.ro

Ceilalți doi bărbați au fost duși la spital pentru evaluare și îngrijiri medicale. În ultimele două săptămâni, zeci de bărbați au traversat Tisa din Ucraina în România. Toți au cerut o formă de protecție a statului român. Este vorba de bărbați care, după legea marțială instaurată în Ucraina, nu au voie să părăsească țară.

Prin vama din Sighetu Marmatiei sute de persoane trec în fiecare ora frontieră. Și voluntarii sunt zi de zi și noapte de noapte aici să îi ajute cu tot ce au nevoie. Autoritățile de la frontieră spun că pentru intrarea în țară, ucrainenii pot avea pașaport, buletin sau certificat de naștere, însă sunt primiți și cei fără documente. Aceștia din urmă intră în procedurile pentru acordare de azil.

Ultima oră

Comentariul meu