un medic de familie din sibiu critică aspru decizia guvernului de a ridica restricțiile - „pacienții tușesc unii peste alții”

Medicul de familie Eduard Egri din Sibiu i-a felicitat, în mod ironic, pe guvernanți, criticând aspru decizia de a ridica toate restricțiile odată cu încetarea stării de alertă. Acesta transmite prin mesajul său că în continuare sunt pacienți infectați care așteaptă în sălile de așteptare tușind unii peste alții.

Autoritățile au decis, zilele trecute, să nu mai prelungească starea de alertă pe teritoriul României. Odată cu această decizie, toate restricțiile au fost ridicate. Masca nu mai este obligatorie nici în exterior, nici în interior, este liber la distracție în cluburi, nu mai există limitări în ceea ce privește numărul participanților la evenimente și nu mai există restricții de circulație. Majoritatea sibienilor spun că nu vor renunța așa ușor la mască și continuă să o poarte, cel puțin la interior.

Nici medicii nu par să fie foarte mulțumiți de această relaxare masivă. Eduard Egri, de exemplu, a publicat pe pagina de Facebook un mesaj ironic la adresa guvernanților.

„Felicitări pentru ridicarea tuturor restricțiilor! Acum stau pacienții în sălile de așteptare și tușesc unii peste alții, bineînțeles nu le pasă că sunt aduși copii mici, sănătoși de doar câteva luni la evaluare sau seniori cu boli cronice, unele grave. Mai lipsește să punem un tonomat cu semințe”, a precizat medicul de familie Eduard Egri.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat, marți, de ce restricțiile au fost eliminate brusc, și nu treptat. „Este o întrebare la care nu am un răspuns foarte concret, dar vă dați seama că și eu sunt solidar cu decizia Guvernului României de a nu prelungi această stare de alertă”, a răspuns ministrul.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Eduard Egri – du-te si preda legitimatia de medic, ca daca impusca astia medicii mori nevinovat.

  2. Aici are un rol serios si presa. Cand sunt asemenea obraznici care ofera servicii pe bani, nu se face tam tam. Dar daca se intampla asa ceva intr-un spital, sare toata lumea. Ar trebui semnalate toate aceste cazuri , iar d-vostra sa le relatati. In tara lui Papura voda, lipseste educatia, bunul simt si politetea!