Clădirea în care își desfășoară activitatea Liceul de Artă nu se află în cea mai bună stare. Este o clădire foarte veche, ce are nevoie de reabilitare completă. De aceea, igienizarea sălilor de cursuri nu mai e eficientă, iar copiii studiază în condiții improprii. Mai ales cei de la muzică, ale căror clase se află la subsol. Pentru a evita îmbolnăvirea lor, conducerea școlii a luat decizia ca orele de studiu al instrumentului să se desfășoare la Filarmonică.
Clădirea Liceului de Artă este extrem de veche. Pentru că a fost retrocedată Bisericii Evanghelice, în anul 2017 au început lucrările pentru o nouă clădire în care ar fi trebuit să înceapă cursurile în anul 2020. Dar, licitațiile au fost oprite de contestații și procese, iar în acest moment șantierul care u a trecut de fundație, este oprit.
Așa că cei aproape 500 de elei ai liceului continuă să învețe în săli mici, întunecate, fără aerisire. Cei mai afectați sunt cei de la muzică, pentru că sălile lor sunt la subsol, unde nu există geam către exterior, iar igrasia se întinde tot mai mult. Pentru a nu le fi afectată sănătatea, conducerea liceului a luat hotărârea ca orele de muzică să se desfășoare la Filarmonica Sibiu.
”O parte din sălile de la subsol nu mai pot fi folosite ca săli de studiu din cauza condițiilor improprii. Pentru că nu au geam la exterior, în timpul pandemiei nu le-am mai folosit. În sala unde repetă orchestra s-au făcut igienizări în toamnă, dar degeaba. Clădirea fiind veche aici nu mai este vorba doar despre igienizare, ci de o reabilitare completă. am primit sprijin din partea parohiei evanghelice și a Primăriei pentru aceste intervenții de igienizare, dar nu mai sunt suficiente, punem sănătatea copiilor în pericol. Mai ales că aici repetă suflători, iar aerul nu este curat”, spune Luminița Avrigean, directorul Liceului de Artă.
Elevii de la liceu și cei din clasele a VII-a și a VIII-a de la muzică vor învăța astfel, de săptămâna viitoare, în sălile Filarmonicii. ”s-a discutat la consiliul Județean, la filarmonică, și ne-au pus la dispoziție săli. am schimbat orarul în funcție de programul filarmonicii, iar de săptămâna viitoare copiii vor merge acolo. De la școală pleacă cu profesorii, nu singuri, majoritatea profesorilor fiind și la filarmonică, ceea ce este un avantaj. Un altul ar fi faptul că nu mai stau copiii până la 8 seara pentru o sală liberă, să se suprapună orele. Și în plus, după ore, pot participa la activitățile Filarmonicii”, spune directorul liceului.