cultura nu se scumpește la sibiu - prețul biletelor la teatru sau muzee rămâne neschimbate deocamdată

De la începutul anului, de câte ori mergem la magazin, la benzinărie sau cumpărăm câte ceva, prețul este mereu altul. Și nicidecum mai mic. Scumpirile ne-au afectat viața e zi cu zi, dar totuși ceva rămâne la fel: prețul biletelor la instituțiile de cultură din Sibiu. Nu se vor majora anul acesta, în ciuda scumpirilor la de toate și la orice.

Cultura rămâne un segment care ne mai poate scoate din ”urâtul” acestor vremuri. Muzeele, spectacolele, piesele de teatru au puterea de a alunga monotonia și de a ne duce gândurile către o perspectivă mult mai bună. Iar faptul că sibienii nu vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru aceste ”servicii culturale”, nu poate fi decât de bun augur.

Biletele la Muzeul Astra s-au scumpit deja anul trecut, după ce nu mia văzuseră o creștere de prețuri de ani buni. ”Nu mia scumpim, acum e concentrăm pe calitatea pe care o oferim celor care vin la noi. eu tot asta spun, cultura ne ajută, ne dă un pic de pozitivism în vremurile astea, este salvatoare”, spune Ciprian Ștefan, directorul Complexului Muzeal Astra.

Nici intrarea la Muzeul Brukenthal nu va fi mai scumpă. ”Nu am discutat despre mărire de prețuri. Oricum, asta se face prin minister, dar oricum nu ne-am gândit la asta, nu scumpim”, spune Alexandru Chituță, purtător de cuvânt al muzeului.

Spectacolele vor putea f văzute la același preț ca până acum. ”Păstrăm aceleași tarife ca anul trecut având în vedere că funcționăm pe baza unor subvenții publice, iar misiunea noastră e să accesibilizăm accesul la cultură pentru toate categoriile de locuitori ai orașului”, spune Adrian Tibu, directorul Teatrului Gong.

Pe menținerea prețurilor actuale la bilete se merge și la Teatrul Radu Stanca și la Teatrul de Balet.

Filarmonica Sibiu va cânta pentru publicul care va plăti și anul acesta același preț pentru bilete ca anul trecut.

Cei care doresc să închirieze Sala Transilvania pentru evenimente au la dispoziție prețurile stabilite prin hotărâre de Consiliu Local, anul trecut și nu există perspectiva majorării acestora.

 

Și filmele bune de la Cinegold se vor difuza pe baza biletelor ale căror prețuri rămân și în acest caz neschimbate.

 

Ultima oră

Comentariul meu