ciucă, după scumpirea carburanţilor: "statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia"

Premierul Nicolae Ciucă spune, după creșterea prețurilor la carburanți, că nu va permite nimănui să profite de situație pentru ca, din lăcomie, să încerce să destabilizeze economia țării și viața românilor. Urmează sancțiuni „drastice”.

Ciucă a afirmat că a activat încă de miercuri instituțiile de control după creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți și a convocat o ședință în care să fie gestionate măsurile.

„Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie sau din orice alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor”, a afirmat Ciucă.

Potrivit premierului, instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a amenințat cu controale benzinăriile care au majorat nejustificat prețul. El spunea că este vorba de speculații, care trebuie pedepsite.

Virgil Popescu spunea că nu au fost justificate cozile apărute miercuri la benzinării. „Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla prețul”, a spus Popescu. El susținea că în România nu se poate vorbi de lipsă de benzină și motorină.

Ultima oră

Comentariul meu