când știi că bucătăria ta are nevoie de o schimbare? nu încerca să eviți aceste semne! 
Foto Sidekix Media on Unsplash

Se spune că cele mai frumoase amintiri și cele mai bune conversații se desfășoară în bucătărie, dar fiind cea mai folosită încăpere din locuință, are și cel mai mult de suferit. Chiar dacă nu ești genul de persoană care să fie în trend cu noile tendințe de design interior, câteodată modernizarea bucătăriei este esențială, pentru că ea suferă cel mai mult de uzură generală. Iar acest lucru nu este vina nimănui, pur și simplu nu poți evita situațiile de genul acesta. Așadar, care sunt semnele prin care îți dai seama că este timpul să-ți renovezi bucătăria? 

Când știi că trebuie să-ți modernizezi bucătăria?

Când nu te mai simți confortabil în ea

Dacă în momentul în care pășești în bucătărie prinzi un sentiment nu tocmai plăcut, poate chiar de dispreț, atunci trebuie să știi că este o bulină neagră pentru încăperea în care te afli. Dacă stai singur în bucătărie și nu te simți confortabil în ea sau îți este rușine să-ți inviți rudele și prietenii la tine, atunci 100% trebuie să faci o schimbare. 

Când ți-ai schimbat nevoile

Pe de altă parte, schimbarea bucătăriei poate să fie o decizie bazată pe nevoile tale, care la rândul lor, se schimbă constant și acest lucru este absolut normal. Poate în sfârșit ești pregătit pentru a-ți întemeia propria ta familie, poate îți dorești un al doilea copil sau pur și simplu ți-ai schimbat obiceiurile casnice. În aceste situații, bucătăria ta poate părea prea mică pentru a găzdui pe toată lumea, tocmai de aceea este nevoie să iei în considerare o schimbare serioasă. Dacă dorești să-ți pui televizor în bucătărie, sau ai nevoie de o distanță mai mare între chiuvetă, aragaz și frigider sau dacă vrei să pui decorațiuni și flori în bucătărie pentru a oferi o notă mai primitoare, atunci poți începe să-ți faci planul de renovare. 

Când mobilierul se îndreaptă spre degradare

Sună urât, dar când mobilierul și aparatele încep să se degradeze, atunci este un steag roșu pentru „sănătatea” bucătăriei tale. Primul semn este faptul că îți petreci ore întregi curățând bucătăria, când ar trebui să fie un proces simplu și ușor. Asta înseamnă că deja anumite zone din încăpere sunt acaparate de murdărie acută sau chiar rugină și au nevoie de o reîmprospătare. Ce alte semne dovedesc că anumite părți din bucătărie încep să îmbătrânească?

  • Dulapurile încep să-și piardă culoarea;
  • Mobilierul își schimbă cromatica, de la culoarea originală ajunge să aibă o culoare verde avocado;
  • Pereții sunt plini de urme de aburi, de ulei sau de mucegai;
  • Podeaua e plină de zgârieturi sau de crăpături;
  • Tavanul începe să aibă dungi serioase;
  • Blatul de bucătărie are crăpături sau începe să se desprindă.

O informație mega în legătură cu blatul de bucătărie: psihologic vorbind, este primul lucru la care sunt atenți oamenii, atunci când intră în bucătărie. Așadar, dacă știi că blatul tău trebuie schimbat nu ezita s-o faci acum pentru că montarea unui blat de bucătărie nu este un proces greu și poți să-l faci și singur. Mai greu este să achiziționezi blatul de bucătărie perfect și pe gustul tău, dar nu-ți face griji.

Regencycompany.ro oferă o sumedenie de accesorii și mobilier de unde poți alege pentru bucătăria ta, așa că găsești aici o varietate mare de blaturi de bucătărie, perfecte pentru gustul fiecăruia.

Bucătăria este cartea ta de vizită. Cu siguranță nu vrei ca musafirii tăi să-și facă o imagine neplăcută despre tine, așadar modernizarea bucătăriei este extrem de importantă. Dacă te găsești în toate punctele menționate anterior, atunci știi ce trebuie să faci. 

Ultima oră

Comentariul meu