ministrul energiei liniștește populația: „prețul la combustibil nu va crește. cozile nu sunt justificate”
FOTO arhivă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Prețul combustibilului nu va crește. Cozile nu sunt justificate!”

Ministrul Energiei Virgil Popescu spune că nu sunt justificate cozile apărute miercuri la benzinării. „Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla prețul”, a spus Popescu. El susține că în România nu se poate vorbi de lipsă de benzină și motorină.

„Este complet nejustificat ceea ce se întâmplă, nu putem vorbi de lipsă de benzină și motorină în România. Am discutat cu cei doi mari producători, cu Petrom și cu Rompetrol, nu există niciun motiv ca să avem cozile acestea. Sigur s-a creat o panică pe fondul unor prețuri care au apărut la benzinării la granița româno-ungară, acolo am văzut și eu un preț de 11 lei, complet nejustificat”, a declarat Virgil Popescu, miercuri seara, la Digi24.

Acesta spune că în Ungaria este penurie de combustibili.

„Românii trebuie să știe că, în Ungaria, Guvernul a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei și produsul a dispărut, practic există o penurie de carburanți. Benzinăriile din țara vecină sunt deschise cu program, nu sunt deschise non-stop, și acest lucru probabil că a început să influențeze prețurile la frontieră, benzinării independente”, a spus ministrul Energiei.

El a făcut un apel la oameni să nu stea la coadă: „Să nu stea la coadă pentru că vor găsi benzina și motorina și mâine, și poimâine, și într-o săptămână în benzinării. Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla prețul, nu se va ajunge la 9 lei, nu va ajunmge la 11 lei mâine așa cum văzxut și eu și mi-au trimis și mie prietenii”, a adăugat Virgil Popescu.

(sursa: Mediafax)

Ultima oră

Comentariul meu