închirierea bicicletelor în regim self-service: tarif de un leu pe oră sau abonament de la 20 de lei – sibienii pot face propuneri
Foto Facebook Primaria Municipiului Sibiu

Cu puțin noroc va veni și vremea bună, iar sibienii vor putea folosi bicicletele puse la dispoziție de Primăria Sibiu. Până atunci regulamentul de închiriere va fi aprobat, asta după ce este supus dezbaterii publice. Acesta stabilește tarifele de închiriere, modalitatea de folosință a bicicletelor și reglementează tot ce ține de folosirea lor în bune condiții.

Proiectul va începe cu 540 de biciclete, 8 triciclete pentru seniori și 4 triciclete pentru persoane cu dizabilități, amplasate în diferite zone ale orașului.

Acestea vor putea fi închiriate între rele 6 și 24, de luni până duminică. Vor fi disponibile pe tot parcursul anului, mai puțin în perioada rece. În funcție de condițiile meteo programul de închiriere poate să difere.

Tariful de închiriere a fost stabilit la 1 leu pe oră pentru închirierea ocazională și 10 lei pe zi. Dar, pentru cei care folosesc această modalitate de deplasare sunt propuse mai multe tipuri de abonamente, care pleacă de la 20 de lei.

închirierea bicicletelor în regim self-service: tarif de un leu pe oră sau abonament de la 20 de lei – sibienii pot face propuneri

Regulamentul interzice folosirea bicicletelor pentru sporturi extreme, subînchiriere sau în scopuri comerciale.

Sunt stabilite și sancțiunile ce pot fi aplicate celor care nu respectă regulamentul. Cei care nu returnează bicicleta închiriată până la ora 24 sunt suspectați de furt și va fi sesizată poliția.

Întregul regulament poate fi citit AICI

Sibienii care au propuneri pentru îmbunătățirea acestuia le pot transmite pe adresa de e-mail pms@sibiu.ro sau letric la sediul Primăriei Municipiului Sibiu din str. Samuel Brukenthal nr. 2, camera 8.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu