foto video - cozi imense la benzinăriile din sibiu - oamenii își fac chiar și stocuri -coadă și la copșa mică pe dn14

Cozi uriașe la toate benzinăriile din Sibiu după ce prețul carburanților a explodat! Oamenii își fac chiar și stocuri pentru a avea pe mai multe zile, de teamă că nu vor mai găsi benzină și motorină la pompe. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că informațiile privind posibila creștere bruscă a prețurilor la carburanți de până la 11 lei în perioada următoare sunt false. De asemenea, acesta a spus că a discutat și cu marii furnizori de combustibil din România și că există suficient în stocuri pentru a asigura livrările către clienți.

[web_stories_embed url=”https://www.oradesibiu.ro/web-stories/panica-printre-soferi-de-teama-scumpirii-carburantilor/” title=”Cozi la benzinării de teama scumpiri carburanților” poster=”https://www.oradesibiu.ro/wp-content/uploads/2022/03/cropped-benzinarie-alba-iulia-ramada-scaled-1.jpg” width=”360″ height=”600″ align=”none”]

foto video - cozi imense la benzinăriile din sibiu - oamenii își fac chiar și stocuri -coadă și la copșa mică pe dn14

Din păcate, la fel ca în majoritatea orașelor din România, s-a creat o panică în Sibiu, iar oamenii au făcut cozi uriașe la benzinării. În momentul de față, prețul la pompă variază între 7,8 și 9 lei la motorină.

foto video - cozi imense la benzinăriile din sibiu - oamenii își fac chiar și stocuri -coadă și la copșa mică pe dn14

La benzinăria de pe Șoseaua Alba Iulia din municipiul Sibiu coada se întinde până la Ramada. Și la benzinăriile de la ieșirea din Sibiu către Șelimbăr cozile se întind pe sute de metri. foto video - cozi imense la benzinăriile din sibiu - oamenii își fac chiar și stocuri -coadă și la copșa mică pe dn14

foto video - cozi imense la benzinăriile din sibiu - oamenii își fac chiar și stocuri -coadă și la copșa mică pe dn14 foto video - cozi imense la benzinăriile din sibiu - oamenii își fac chiar și stocuri -coadă și la copșa mică pe dn14

La benzinăriile Petrom de pe șoseaua Alba Iulia coada se întinde până în Turnișor.

foto video - cozi imense la benzinăriile din sibiu - oamenii își fac chiar și stocuri -coadă și la copșa mică pe dn14 foto video - cozi imense la benzinăriile din sibiu - oamenii își fac chiar și stocuri -coadă și la copșa mică pe dn14

foto video - cozi imense la benzinăriile din sibiu - oamenii își fac chiar și stocuri -coadă și la copșa mică pe dn14 foto video - cozi imense la benzinăriile din sibiu - oamenii își fac chiar și stocuri -coadă și la copșa mică pe dn14  foto video - cozi imense la benzinăriile din sibiu - oamenii își fac chiar și stocuri -coadă și la copșa mică pe dn14

Coadă de peste 1 km și în Copșa Mică pe DN 14 la Stația Petrom. O bandă de circulație spre Sibiu a fost aproape blocată!

YouTube video

Ministrul Energiei a ieșit în față și a făcut declarații în urma isteriei creată miercuri seara. Acesta le-a dat asigurări românilor că avem stocuri de benzină și motorină și nu vom rămâne fără carburanți.

Virgil Popescu, a amenințat cu controale benzinăriile care au majorat nejustificat prețul. El spune că este vorba de speculații, care trebuie pedepsite.

„Nu există absolut niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei, dar există motive mâine, și am discutat și cu primul-ministru, ca organe de control ale statului român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preț pentru că au apărut în poze prețuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei, și de mîine să înceapă controale pentru că deja mi se pare că este o speculație, iar speculațiile trebuie asupru pedepsite mai ales în situații de criză, cum suntem acum, cu război la frontieră”, a spus miercuri seara, la Digi24, Virgil Popescu.

El susține că în acestă perioadă apar multe zvonuri.

„Suntem cu un război la frontieră. Există foarte multe zvonuri, foarte multe fake-news-uri, este un război hibrid și ne putem aștepta ca în această perioadă să mai apară tot felul de zvonuri, așa cum am avut și cu valuta, că nu există valută în România. Există valută în România”, a mai spus ministrul.

Virgil Popescu a spus că nu sunt justificate cozile apărute miercuri la benzinării. „Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla prețul”, a spus Popescu. El susține că în România nu se poate vorbi de lipsă de benzină și motorină.

UPDATE – 21.00
Premierul Nicolae Ciucă a dispus deja începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant, Guvernul nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat Dan Cărbunaru.

Anterior, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării, iar românii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi, pentru că stocurile sunt suficiente.

Potrivit informaţiilor obţinute de AGERPRES, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină

Cozile la benzină arată lipsa de încredere în această guvernare, consideră preşedintele USR, Cătălin Drulă, care îl acuză „de incompetenţă” pe ministrul Energiei şi crede că „este nevoie de remaniere”.

„Cozile la benzină arată lipsa de încredere în această guvernare, care şi-a dat cu stângul în dreptul toată iarna pe tema preţurilor la energie. Cum să vă mai creadă oamenii, domnule Ciucă? Cât mai trebuie să suportăm incompetenţa lui Virgil Popescu?”, a scris liderul USR, pe Facebook.

În opinia acestuia, este „vremea unei remanieri” guvernamentale.

„E demult vremea unei remanieri în această guvernare nătângă! USR a depus încă de acum o lună proiect de lege în Parlament pentru reducerea TVA de la 19% la 5% pentru carburanţi. Cîţu şi Ciolacu, vă tot dăm soluţiile, dar voi nimic! Oamenii aşteaptă soluţii. Aşteaptă decizii. De asta sunteţi acolo!”, a adăugat Cătălin Drulă.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. SRI doarme?? ! Lasă zvonuri sa creeze asemenea panică și situații periculoase?!

  2. Ce idioti! Si normal ca daca benzinarii vad ca cererea e atat de mare vor creste si mai mult pretul. Idioti, la fel ca si aia care goleau rafturile de hartie igienica acum 2 ani cand s-a anuntat restrictiile. IDIOTI!