biletele și abonamentele la tursib nu se scumpesc - cel puțin deocamdată

Prețurile carburanților au explodat în întreaga țară. În Sibiu, de exemplu, benzina a depășit pragul de 8 lei/litru și se apropie ușor, ușor de 9 lei. În acest context, există posibilitatea ca și tarifele practicate de operatorii de transport să se modifice. În orașul de pe Cibin, compania de transport public în comun nu mărește deocamdată prețurile biletelor și abonamentelor.

La pompele de alimentare din Sibiu, prețul la motorina superioară pornește de la 7,90 lei și ajunge la 8,27 lei. Benzina superioară costă între 7,64 și 8,29 lei. De asemenea, prețul motorinei standard începe de la 7,51 și ajunge la 7,78 lei, iar prețul benzinei standard pornește de la 7,47 și ajunge la 7.70.

Șoferii se îngrozesc când ajung la pompă pentru a-și face plinul. În acest context, s-ar putea majora și tarifele practicate de operatorii de transport. La Tursib nu se ia în calcul majorarea prețurilor biletelor și abonamentelor, cel puțin deocamdată.

„Deocamdată nu ne-am pus problema la modul acesta. Nu ține de noi, tarifarea e în sarcina primăriei. Dacă ar fi să se propună o mărire de tarif la bilete și abonamente, ar trebui să vina din partea primăriei. Deocamdată nu a venit o astfel de propunere”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Raluca Racz, purtătorul de cuvânt al Tursib.

CITEȘTE ȘI: Prețul benzinei împarte sibienii în două – Unii fac plinul, altora nu le pasă – „Tot așa circulăm” 

Primarul municipiul Sibiu a adăugat că nu s-a discutat până acum despre creșterea prețurilor biletelor.

„Creșterea prețului la bilete/abonamente pentru transportul în comun nu a fost luată în discuție până în prezent”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu