afaceristul cu fier vechi care l-a șantajat pe patronul geanny tattoo, trimis în judecată – la fel și complicii lui
Sursa: Facebook/Profil Public

Patronul unui centru de colectare de fier vechi, trimis după gratii în luna ianuarie pentru trafic de influență, este cercetat pentru o nouă infracțiune de șantaj. Bărbatul și complicii lui au pus la cale un plan demn de un scenariu de film, totul pentru a pune presiuni pe un tatuator din oraș ca să le dea o sumă considerabilă de bani. Aceștia l-au făcut să creadă că, din cauza lui, a avut loc o tentativă de omor, iar pentru ca vestea să nu ajungă la poliție, l-au presat să-i dea 30.000 de euro. Acum, toți indivizii au fost trimiși în judecată.

Cum a rămas tatuatorul fără 30.000 euro

Potrivit procurorilor sibieni, în luna decembrie a anului trecut, un bărbat în vârstă de 36 de ani a aflat că un cetățean din Cisnădie, în vârstă de 34 de ani, îi datorează patronului unui salon de tatuaje din Sibiu suma de 6.000 de euro. Patronul salonului Geanny Tattoo, căci despre el este vorba, l-a rugat pe bărbatul în vârstă de 36 de ani să discute cu datornicul din Cisnădie și să-l convingă să-i restituie suma respectivă.

Ce n-a știut însă tatuatorul este că individul respectiv a pus la cale un plan demn de un scenariu de film. Acesta, împreună cu afaceristul cu fier vechi, care la vremea respectivă era încă în libertate, l-au contactat pe datornicul din Cisnădie și, împreună cu alți doi complici, au decis să simuleze o bătaie cruntă asupra datornicului. Indivizii aveau de gând să-i ceară tatuatorului o sumă mare de bani pentru ca datornicul bătut „fictiv” să nu-i denunțe la poliție pentru tentativă de omor. Planul lor a funcționat, iar tatuatorul s-a văzut nevoit să le dea inculpaților 30.000 de euro, pentru a nu fi denunțat.

CITEȘTE ȘI: Patronul Geanny Tattoo, șantajat de afaceristul cu fier vechi – I-a dat 30.000 euro

Arestări și control judiciar

După ce procurorii sibieni au intrat pe fir și au cercetat toate cele întâmplate, s-a lăsat cu arestări. Afaceristului cu fier vechi, care se afla deja în închisoare din 13 ianuarie, i s-a prelungit măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile. Acesta și-a dorit însă să i se aplice o măsură mai ușoară, motiv pentru care a cerut să fie arestat la domiciliu. Judecătorii i-au respins cererea.

Inculpatul în vârstă de 36 de ani a fost și el arestat preventiv în data de 9 februarie, iar datornicul din Cisnădie a ajuns și el în spatele gratiilor tot pentru o lună de zile, începând cu data de 14 februarie. În același timp, față de unul dintre complici s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile (începând cu data de 13.01.2022), celălalt complice fiind cercetat în stare de libertate.

Afaceristul și complicii, trimiși în judecată

În urma administrării probatoriului, prin rechizitoriul din data de 03.03.2022 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 5 inculpaţi, 3 aflaţi în stare de arest preventiv, unul sub control judiciar şi unul în stare de libertate, potrivit prim procurorului Ion Veștemean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

–  inculpatul (afaceristul) arestat la data de 13.01.2022, aflat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: trafic de influență, beneficiind de ajutorul complicelui Florea Emil (zis „Cioacă”), șantaj, în formă continuată,  șantaj, în forma coautoratului şi trafic de influență, toate cu aplicațiunea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracțiuni.

– inculpatul (complice) aflat sub control judiciar, pentru comiterea următoarelor infracțiuni: complicitate la trafic de influență și complicitate la cumpărare de influență, complicitate la șantaj, toate cu aplicațiunea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracțiuni, și art.41 alin.1 C.pen., privind starea de recidivă.

– inculpatul în vârstă de 36 ani, aflat în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunii de șantaj, în forma coautoratului, prev. și ped. de art.207 alin. 1, 2 și 3 C.pen., cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit. a C.pen., privind comiterea faptei de trei sau mai multe persoane împreună, și respectiv art. 41 alin. 1 C.pen., privind starea de recidivă.

– inculpatul (datornicul în vârstă de 34 ani), aflat în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunii de șantaj, în forma coautoratului, prev. și ped. de art.207 alin. 1, 2 și 3 C.pen., cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit. a C.pen., privind comiterea faptei de trei sau mai multe persoane împreună, și respectiv art. 41 alin. 1 C.pen., privind starea de recidivă.

– inculpatul (complice), aflat în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la șantaj.

Ulterior trimiterii în judecată, instanţa a dispus menținerea măsurilor preventive a arestării preventive şi a controlului judiciar faţă de inculpaţi precum şi a măsurii asiguratorii a sechestrului instituită în cursul urmăririi penale.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul IPJ Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, al  lucrătorilor de poliție din cadrul IGPR Direcția Operațiuni  Speciale și cei din cadrul IPJ Sibiu – Serviciul Acțiuni Speciale.

Precizăm că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultima oră

Comentariul meu