sibienii pot folosi buletinele expirate în continuare - valabilitatea lor se prelungește până în iunie
foto: arhivă

Pe parcursul stării de alertă, valabilitatea multor documente personale a fost prelungită. Toate restricțiile pe care a trebuit să le respectăm în ultimii doi ani vor înceta. Odată cu aceste măsuri, sibienii trebuie să știe că nu este nevoie să ia cu asalt serviciile de evidență a persoanelor, deoarece buletinele expirate mai pot fi folosite o vreme.

În perioada stării de alertă, autoritățile au dat o lege potrivit căreia valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entități private autorizate, s-a putut menține pe toată perioada acesteia. Acum, fiindcă toate restricțiile vor înceta în 8 martie, la ora 00:00, valabilitatea documentelor se mai prelungește cu încă 90 de zile. Sibienii mai au timp până la începutul lunii iunie să le reînnoiască.

„Vă reamintim faptul că documentele (spre exemplu: cartea de identitate, permisul de conducere) a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada stării de alertă, urmează să expire după o perioadă 90 de zile de la încetarea stării de alertă. În acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetățenii cu privire la modalitatea eliberării acestora astfel încât să fie evitată aglomerația la ghișee”, au transmis, marți, reprezentanții MAI.

În ceea ce privește valabilitatea pașapoartelor, aceasta nu se va prelungi automat.

Ultima oră

Comentariul meu