Societatea de Drumuri și Poduri din subordinea Consiliului Județean se află în plin proces de reorganizare. Asta înseamnă că 37 de angajați vor fi disponibilizați și vor primi câte un salariu compensatoriu în valoare de 5.000 de lei net. În schimb, investițiile programate pentru acest an se ridică la 1,5 milioane de euro.
„Suntem la începutul unui demers laborios și imperios. Autoritatea tutelară a fost foarte categorică în dorința de a crește productivitatea și, odată cu ea, condițiile de administrare a drumurilor județene. În plus, la solicitarea conducerii Consiliului Județean Sibiu, Societatea Drumuri și Poduri SA trebuie să scadă impactul asupra mediului și să reducă amprenta de carbon generată în activitatea sa. Consiliul de Administrație și întreaga echipă de management și-au asumat fără rezerve necesitatea reorganizării și retehnologizării în scopul creșterii eficienței”, spune Mihai Lisan, director general al Societății Drumuri și Poduri SA Sibiu.
Procesul de retehnologizare presupune achiziția de utilaje și echipamente noi și este posibil datorită bugetului de investiții cifrat la 1,5 milioane euro. Noile tehnologii vor avea un impact considerabil mai mic asupra mediului față de dotările din prezent și vor necesita costuri mai mici de întreținere.
Procesul de retehnologizare va fi corelat cu restructurarea (asigurata prin noua organigrama). Conducerea societății a pus la punct, respectând toate prevederile legale, inclusiv dialogul sindical, un plan de reducere a numărului de posturi. Între acestea, aproape jumătate sunt posturi vacante momentan, pentru cele ocupate (37 de cazuri), compania fiind în stadii avansate de discuții cu alți operatori economici pentru preluarea personalului. În plus, angajații care vor părăsi Societatea Drumuri și Poduri SA vor beneficia de un salariu compensatoriu în valoare de 5.000 lei net.
„Drumurile județului trebuie să îndeplinească toate condițiile pe care le așteaptă sibienii: să fie în stare bună, sigure și curate, iar misiunea aceasta trebuie să impacteze mediul cât mai puțin și să fie realizată în respect față de banul public.
Reorganizarea și retehnologizarea sunt condiții obligatorii pentru o societate care vrea să țină pasul cu piața și cu așteptările oamenilor”, spune Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Societatea Drumuri și Poduri SA are în vedere, totodată, ca investițiile în echipamente și utilaje să crească gradul de competitivitate al companiei în raport cu alte firme de profil și să-i permită completarea veniturilor proprii prin contractarea altor lucrări.