foto: trei copilași din colun au rămas fără locuință - casa lor a ars într-un incendiu - îi puteți ajuta

Un incendiu de proporții a avut loc, în seara zilei de 6 martie, într-o localitate aflată la aproximativ 40 de kilometri distanță de Sibiu. Casa unei familii din Colun a fost mistuită de flăcări. Părinții și cei trei copilași au rămas pe drumuri și cer ajutorul sibienilor cu suflet mare pentru a putea ridica din nou casa.

Casa unei familii din Colun a fost mistuită de flăcări din cauza unui coș de fum neconform. Părinții și cei trei copii, în vârstă de 4, 6 și 11 ani au rămas acum pe drumuri și cer ajutorul sibienilor pentru a se pune din nou pe picioare.

„Mama copiilor pregătea vana să le facă baie, întrucât a doua zi aceștia mergeau la grădiniță și la școală. La un moment dat, aceasta a observat flăcările și i-a scos pe copii repede din casă. Din fericire, toată lumea a scăpat cu bine, nici mama și nici copiii nu au fost răniți. Pompierii au ajuns și ei la fața locului, au lichidat incendiul, însă daunele produse au fost semnificative”, spun reprezentanții asociației „Acționăm”, care se ocupă acum de familia din Colun pentru a le reface căminul. foto: trei copilași din colun au rămas fără locuință - casa lor a ars într-un incendiu - îi puteți ajuta

Casa în care adulții și copiii locuiau era construită din lemn și pământ, iar în urma incendiului aceasta a fost distrusă aproape în totalitate. În acea noapte, familia nu a mai putut dormi acolo. Din cauză că înăutru totul era ud și făcut scrum, părinții s-au văzut nevoiți să meargă cu cei mici la sora mamei.

Din nefericire, părinții nu își permit să achite costurile construirii locuinței, fiindcă doar tatăl lucrează. Tocmai de aceea, este nevoie de ajutor. Până acum au primit două canapele, dar și alimente, multe dintre ele fiind oferite de organizatorii centrului de colectare de pe strada Tractorului din Sibiu, acolo unde se strâng bunuri pentru refugiați. Primăria din Colun s-a oferit să ofere lemn pentru acoperiș și este dispusă să ofere și 2.000 de lei. Cu toate acestea, daunele sunt mari și este nevoie în continuare de ajutor. Cel mai important în acest moment este ca micuții și părinții lor să primească materiale de construcții, deoarece tatăl și unchiul copiilor vor să clădească locuința. Fiindcă micuții sunt înscriși la grădiniță și la școală, este nevoie și de rechizite pentru ei. De asemenea, se pot dona și alimente.

foto: trei copilași din colun au rămas fără locuință - casa lor a ars într-un incendiu - îi puteți ajuta
Canapelele donate pentru familia din Colun

Persoanele care doresc să ajute pot contacta asociația „Acționăm”, acolo unde vor primi detalii despre starea familiei și vor afla ce mai este nevoie să fie achiziționat. Detalii pe pagina de Facebook, AICI.

Se pot dona și sume de bani în următoarele conturi bancare:

Asociația Acționăm (CUI 45307251)

Cont Lei (RON): RO36BTRLRONCRT0618241701

Cont Euro: RO83BTRLEURCRT0618241701

Cont dolari: RO87BTRLUSDCRT0618241701

Cont Lire Sterline: RO41BTRLGBPCRT0618241701

Cont Franci Elevețieni: RO62BTRLCHFCRT0618241701

Ultima oră

Comentariul meu