foto refugiaţii ucraineni aflaţi într-un tren care a oprit la sibiu au primit o masă caldă de la crucea roşie

„La noapte trece prin Sibiu un tren cu 350 de ucraineni”, acesta a fost apelul apărut pe grupul creat de Prefectura Sibiu cu ONG-urile. A fost o mobilizare de proporţii într-un timp foarte scurt.

”Alături de prietenii noștri de la Sus Inima, KinderHilfe și voluntari de la centrul de colectare Zacaria ne-am mobilizat și am reușit să oferim pachete tuturor celor 350 de persoane care se aflau in tren ( apă, dulciuri, fructe șervețele umede). Restaurantul Super Mama ne-a pus la dispoziție 350 de casorele cu ciorbă caldă și chiflă.  Le-au livrat calde, în gară și ne-au sprjinit cum nu se putea mai bine.
Trenul a ajuns în Gara Sibiu la 22.54 şi a pornit mai departe după numai 5 minute. În mare grabă, și încărcați cu multe bunătăți 10 voluntari ai Crucii Roșii Sibiu au urcat în tren iar până la următoare oprire, Sebeș Alba, au împărțit toate aceste pachete. Au coborât în gara din Sebeș unde au fost preluați cu mașinile de alți doi voluntari inimoși ai Crucii Roșii Sibiu. Mulțumim Marius și Sorin că i-ați adus înapoi acasă.
Cea mai tânără voluntară, Patricia, alături de tatăl ei, a împărțit jucării de pluș copiilor din tren. Iar la vagoanele cușetă,  voluntarii noștri au fost ajutați de o ucraineancă pe  nume Lina să împartă pachetele. Conducerea Gării Sibiu ne-a fost alături și le mulțumim lor și tuturor celor implicați.
A fost prima acțiune de genul acesta și pe viitor ne vom implica în proiectul denumit ”Lanțul în gări” din care fac parte mai multe ONG-uri din ţară și vom încerca să oferim persoanelor din Ucraina care trec prin Sibiu cu trenul, tot ceea ce este necesar. ”, a spus Raluca Morar, director la Crucea Roșie Sibiu.
foto refugiaţii ucraineni aflaţi într-un tren care a oprit la sibiu au primit o masă caldă de la crucea roşie foto refugiaţii ucraineni aflaţi într-un tren care a oprit la sibiu au primit o masă caldă de la crucea roşie foto refugiaţii ucraineni aflaţi într-un tren care a oprit la sibiu au primit o masă caldă de la crucea roşie foto refugiaţii ucraineni aflaţi într-un tren care a oprit la sibiu au primit o masă caldă de la crucea roşie foto refugiaţii ucraineni aflaţi într-un tren care a oprit la sibiu au primit o masă caldă de la crucea roşie foto refugiaţii ucraineni aflaţi într-un tren care a oprit la sibiu au primit o masă caldă de la crucea roşie

Ultima oră

Comentariul meu