starea de alertă expiră în românia - restricțiile se ridică din 8 martie la miezul nopții
Sursa Foto - GOV.RO

Starea de alertă expiră în România. Restricțiile se ridică din 8 martie la miezul nopții.

„Pentru că mâine este ultima zi în care rămâne activă starea de alertă generată de nevoia de a gestiona pandemia de COVID-19, sunt abilitat să vă comunic că va rămâne ultima zi, Guvernul nu va prelungi starea de alertă. Ca atare mâine la miezul nopții va expira starea de alertă în România”, a declarat, luni seară, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

În ce privește formularul de localizare a pasagerului și certificatul verde, Cărbunaru a spus că Ministerul Sănătății va clarifica în perioada imediat următoare reglementările.

În urmă cu trei zile, președintele Klaus Iohannis spunea că pandemia se află pe o pantă accelerat descendentă, iar valul 5 este aproape de a se încheia.

„Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o şedinţă de evaluare cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România”, declara Iohannis.

Ultima dată, starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile pe 7 februarie.

(sursa: Mediafax)

Ultima oră

Comentariul meu