aglomerație la pașapoarte în sibiu - cererile s-au dublat, iar primele programări disponibile sunt peste două luni
Sursa Foto - Pixabay

Sibienii care doresc să facă o programare pentru obținerea pașaportului găsesc un loc disponibil abia în luna mai. Până atunci, toate locurile sunt ocupate. ”Vinovate„ sunt, spun cei de la Serviciul Pașapoarte, ridicarea restricțiilor, concediul care se apropie și sărbătorile Pascale. Dar, cine nu poate aștepta atât, are o variantă.

Anul 2019 este luat ca reper în mai toate comparațiile, pentru că a fost ultimul de ”normalitate”, înaintea pandemiei. Și în cazul Serviciului Pașapoarte de la Sibiu, față de aceeași perioadă de acum doi ani, volumul cererilor s-a dublat.

Astfel, pe lângă programările care se fac online cu până la trei luni înainte, sunt sibieni care se prezintă la ghișeu și ridică bilete de ordine. ”Comparativ cu perioada similară a anului 2019, numărul solicitărilor de eliberare a pașapoartelor s-a dublat. Printre factorii determinanți se situează și mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie, precum și aproprierea sărbătorilor pascale, respectiv de vacanță a elevilor. Trebuie luat în considerare și faptul că numărul actual al cererilor se suprapune cu programările deja efectuate, prin raportare la posibilitatea cetățenilor de a efectua o programare valabilă cu cel mult trei luni înainte de data dorită”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Dar, pentru cei care nu pot aștepta atât și au nevoie de pașaport mult mai repede, există o variantă: programarea și obținerea pașaportului în alte județe. Acest „îndemn„ se regăsește și pe pagina www.epasapoarte.ro și nu sunt puțini sibieni care au mers la Alba Iulia  sau chiar Deva, unde au reușit să facă o programare peste doar câteva zile.

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu