zara anunță că închide toate cele peste cinci sute de magazine din rusia

Retailerul spaniol de modă Inditex, proprietarul Zara, a întrerupt activitatea comercială în Rusia, închizând cele 502 magazine ale sale şi oprind vânzările online, a anunţat sâmbătă compania într-un comunicat.

Potrivit Ziarului Financiar, proprietarul Zara urmează unora dintre cele mai mari branduri occidentale care şi-au suspendat operaţiunile în Rusia, inclusiv principalul său rival H&M, în urma invaziei din Ucraina şi a impunerii de sancţiuni economice.

„În circumstanţele actuale, Inditex nu poate garanta continuitatea operaţiunilor şi a condiţiilor comerciale în Federaţia Rusă şi îşi suspendă temporar activitatea”, a precizat cea mai mare companie de modă din lume.

Rusia reprezintă aproximativ 8,5% din profitul brut global al grupului şi toate magazinele Inditex funcţionează pe bază de închiriere, a precizat Inditex. „Investiţia nu este relevantă din punct de vedere financiar”.

Inditex a precizat că va oferi forţei sale de muncă de peste 9.000 de persoane un plan special de sprijin, fără a oferi detalii. Grupul spusese că cele 79 de magazine ale sale din Ucraina au fost deja închise temporar.

Ultima oră

Comentariul meu