variantele în care vladimir putin ar putea fi înlăturat de la putere
Sursa Foto - Mediafax

Perioada prin care trecem nu este una foarte bună. Pandemia părea că se sfârșea, dar brusc, a venit războiul care se desfășoară lângă granițele noastre. Vladimir Putin este răspunzător pentru această nebunie. Cum poate fi înlăturat acesta de la putere?

Vladimir Putin a ajuns la putere promițând că va fi un lider puternic, că va aduce ordine și prosperitate într-o Rusie post-sovietică haotică și săracă. Acum, aproape toată lumea se întreabă cum poate fi oprit Vladimir Putin, notează știrileprotv.

Cum poate fi înlăturat Vladimir Putin de la putere

Teoretic acesta ar putea fi pus sub acuzare. Jurnalistul Christopher Tremoglie, care a trăit în Rusia și a studiat constituția acesteia, vorbește despre capitolul 4, articolele 92 și 93 din constituția rusă, care detaliază prevederile și procesul de demitere a președintelui.

Procesul ar presupune ca Putin să fie acuzat de „înaltă trădare sau altă crimă gravă”. Iar invadarea Ucrainei ar reprezenta un astfel de act, notează ziarul AS. 

Acuzațiile ar trebui să fie prezentate Dumei de Stat, parlamentului țării, și confirmate de Curtea Supremă a Federației Ruse. Apoi sarcina ar reveni Camerei Superioare a Parlamentului rus, Consiliul Federației, care ar urma să decidă dacă îl demite sau nu pe VladimirPutin.

Demiterea trebuie să fie efectuată în termen de trei luni, altfel acuzațiile vor fi considerate respinse.

Și dacă un astfel de scenariu ar putea să pară îndepărtat, jurnalistul Christopher Tremoglie crede că acum nu mai pare atât de greu de realizat. Protestele din Rusia demonstrează acest lucru. Chiar și un deputat al Partidului Comunist în Duma de Stat a participat la marșuri. Tremoglie susține că „probabilitatea ca Putin să fie demis crește de fiecare dată când acesta își manifestă totalitarismul”.

Mai mult, aceasta variantă devine mai puternică pe măsură ce oligarhii ruși sunt loviți direct de sancțiuni, aceștia fiind unul dintre pilonii care îl ajutau pe Putin să dețină puterea în țară și în străinătate.

Ultima oră

Comentariul meu