Şapte voluntari ai Crucii Roşii Sibiu au plecat să îşi ajute colegii de la Vama Sighet

În această noapte, Detașamentul de Intervenție în caz de Dezastre al Crucii Roșii Sibiu, format din 7 voluntari instruiți, a plecat către punctul de trecere a frontierei de la Sighet, unde îi vor sprijini pe colegii lor de la Crucea Roșie Maramureș.

La Sighet există un punct de permanență al Crucii Roșii iar voluntarii din Sibiu vor rămâne acolo până duminică când vor veni colegii lor de la alte filiale din țară.

„Voluntarii sunt foarte bine instruiți în acordarea primului ajutor de bază și în tematica legată de misiunea umanitară a Crucii Roșii. La cortul Crucii Roșii vor ajuta cu îndrumarea persoanelor venite din Ucraina, suport psihologic și distribuția de ajutoare umanitare .

Sunt însoțiți de Raluca Budușan de la Turnul Sfatului, care a devenit și voluntară a Crucii Roșii Sibiu.
Mulțumim partenerilor de la Pro Ucraina, Rompetrol și Consistoriul Evanghelic Sibiu pentru asigurarea transportului și domnului Bogdan Pătru, cel care îi va duce și aduce în siguranță înapoi acasă.
Filiala de Cruce Roșie din Maramureș a fost foarte activă de la începutul crizei umanitare din Ucraina și ne bucurăm că le putem fi alături.

Sunt foarte mândră de voluntarii noștri. Unii dintre ei au crescut sub ochii noștri și suntem tare fericiți că avem alături așa oameni cu suflet mare dar și profesioniști adevărați.”, a transmis Raluca Morar, director Crucea Roșie Filiala Sibiu”.

Ultima oră

Comentariul meu