video: zeci de refugiați ucraineni se îndreaptă spre sibiu - „azi vin 15 oameni. avem nevoie de alimente și medicamente”

Aproape 120.000 de refugiați ucraineni au fugit din calea războiului și au intrat în România, iar dintre aceștia 46.000 au ales să rămână în țara noastră. Mulți dintre ei s-au orientat către Sibiu și au fost primiți cu brațele deschise de sibienii care i-au ajutat cum au putut. Unii au donat alimente, haine, medicamente, produse de igienă, pături și saci de dormit, iar alții le-au pus la dispoziție spații de cazare. Totul în mod gratuit. Pe strada Tractorului din municipiul de pe Cibin, se desfășoară activități civice exemplare încă din prima zi în care Rusia a atacat Ucraina. Zeci de voluntari s-au organizat, iar alături de ei au fost, poate, sute de sibieni. În continuare este mare nevoie de mâncare și de medicamente, întrucât zilele acestea urmează să mai vină în oraș zeci de refugiați.

Sibienii s-au mobilizat exemplar pentru a-i ajuta pe vecinii ucraineni care fug din țara lor pentru a-și salva viețile. Pe strada Tractorului din orașul de pe Cibin a fost amenajat un centru de colectare de ajutoare pentru refugiați, iar de sâmbătă și până astăzi o mulțime de persoane au venit să doneze bunuri și alimente.

VEZI AICI IMAGINI DE SÂMBĂTĂ DE LA CENTRUL DE COLECTARE 

Donațiile au continuat. Oamenii au adus aici haine, alimente, apă, produse de igienă, pături, perne și medicamente. Toate sunt folosite pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug din calea războiului. La fel de mulți sunt oamenii care au decis să pună la dispoziția refugiaților locuințe în întregul județ. video: zeci de refugiați ucraineni se îndreaptă spre sibiu - „azi vin 15 oameni. avem nevoie de alimente și medicamente”

În continuare este nevoie de ajutor. Organizatorul care se ocupă de centrul de colectare de pe strada Tractorului spune că, miercuri, dar și joi, urmează să mai ajungă în Sibiu zeci de oameni din Ucraina.

„Vor ajunge pe la noi astăzi (n.red.: miercuri) 15 persoane din Ucraina. Avem un grup de trei familii. Mai avem o mașină care urmează să plece de la Chișinău, mâine va ajunge la Sibiu cu cinci persoane, femei și copii. O mulțime de persoane au venit cu propuneri de cazări. Voluntarii noștri au pus la dispoziție locuințe. Am găsit pentru ucraineni cazări în apartamente în oraș. Noi mergem și verificăm adresele înainte să îi cazăm pentru a nu exista probleme. Au fost oameni care au oferit cazare la capacitate mare, iar aici mă refer la cei care și-au pus la dispoziție pensiunile”, spune Alex Ioan Marian. 

Sibianul spune că s-au colectat suficiente articole vestimentare, însă acum este nevoie mare de medicamente și de alimente. Oamenii pot aduce la centru chiar și fructe și legume. video: zeci de refugiați ucraineni se îndreaptă spre sibiu - „azi vin 15 oameni. avem nevoie de alimente și medicamente”

„Cei care vor să vină la noi să aducă neapărat alimente, medicamente, produse de igienă și întreținere pentru copii. Alimentele pot fi de orice natură, neperisabile, dar și legume și fructe. Cine nu are posibilitatea de transport, pun la dispoziție o mașină de marfă cu șofer care să ajute la cumpărături și apoi să aducă bunurile aici. De asemenea, cine dorește, poate să ne ofere carburant, dat fiind faptul că trebuie să ne deplasăm pentru a prelua persoanele”, mai spune sibianul. 

Persoanele care vor ajute refugiații ucraineni trebuie să știe că organizatorii și voluntarii centrului nu primesc donații în bani. Cine dorește să ajute, o poate face prin achiziționarea bunurilor de care este nevoie. Cei care nu au posibilitatea de deplasare, dar vor să cumpere și să doneze, pot suna la numărul de telefon 0756935487, iar voluntarii îi vor ajuta cu transportul. 

Centrul de pe strada Tractorului, nr. 10, rămâne deschis și zilele următoare. 

Ultima oră

Comentariul meu