polițistul din sibiu și cei doi complici acuzați de trafic de influență și șantaj, trimiși în judecată

Percheziții de amploare au avut loc, la începutul lunii ianuarie, în Sibiu și Jina. Trei persoane au fost aduse atunci la audieri, iar printre ele se număra și șeful de post din Poiana Sibiului. Inculpații erau cercetați într-un dosar amplu pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, complicitate la trafic de influență, cumpărare de influență, respectiv complicitate la cumpărare de influență, șantaj și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Polițistul și cei doi complici ai săi au fost arestați la domiciliu atunci, iar la finalul lunii februarie au fost trimiși în judecată.

Un polițist din Sibiu, șef de post în Poiana Sibiului, împreună cu alte două persoane, au fost reținute la începutul anului, după care au ajuns în arest la domiciliu, fiind cercetate pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care trafic de influență și șantaj.

Acum, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Sibiu, în urma administrării probatoriului, prin rechizitoriul din data de 28.02.2022, a dispus trimiterea în judecată a celor trei inculpați, în prezent arestați la domiciliu.

Este vorba despre agentul de poliție, domiciliat în Sibiu, trimis în judecată pentru infracţiunile de trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

De asemenea, un alt inculpat, complice, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influență și complicitate la cumpărare de influență, trafic de influență şi complicitate la șantaj (fapte săvârșite în stare de recidivă). Este vorba despre un bărbat domiciliat tot în Sibiu.

Al treilea bărbat, domiciliat în Jina, complice al agentului de poliție, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la trafic de influență și complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență și complicitate la cumpărare de influență şi şantaj și respectiv favorizarea făptuitorului, potrivit prim-procurorului Ion Veștemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu şi a lucrătorilor de poliţie din cadrul IGPR – Direcţia Operaţiuni Speciale, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul Acţiuni Speciale.

Precizăm că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.        

Ultima oră

Comentariul meu