video: președintele ucrainei a vorbit în parlamentul european: „luptăm pentru supraviețuire. luptăm pentru a fi membri egali ai europei!”
Sursa Foto - redactia.ro

Președintele Ucrainei a vorbit în Parlamentul European: „Luptăm pentru supraviețuire. Luptăm pentru a fi membri egali ai Europei!”

YouTube video

 

Volodimir Zelenski, a vorbit marți prin videoconferință în plenul Parlamentului European de la Bruxelles despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Mesajul său vine în ziua în care eurodeputații adoptă o rezoluție prin care solicită instituțiilor UE să depună eforturi pentru acordarea statutului de candidat UE Ucrainei și, între timp, să continue să lucreze pentru integrarea în piața unică a UE, scrie Digi24. 

Vorbind prin video, președintele ucrainean a spus că ucrainenii plătesc „prețul suprem” apărând libertatea.

Ce a declarat Președintele ucrainean

„Nu ştiu cum să vă salut, dacă e seară sau dimineaţă, fiindcă pentru unii dintre noi azi poate fi ultima zi”, a afirmat liderul ucrainean. Nimeni nu ne va dezbina, pentru că suntem ucraineni”, a adăugat el. „Astăzi dăm valoare vieţii, să fim egali. Ucrainenii sunt absolut incredibili. Suntem o Europă unită, dar plătim un preţ mare pentru asta. Acum e o luptă pentru supravieţuire. Luptăm pentru a avea drepturi egale în Europa. Astăzi arătăm întregii lumi cine suntem. Ucraina fără Europa ar fi singură. Ne-am demonstrat tăria şi puterea, am demonstrat că suntem ca voi. Demonstraţi-ne că şi voi sunteţi ca noi! Şi viaţa, lumina vor învinge asupra întunericului”.

Ultima oră

Comentariul meu