un altfel de buncăr - primăria spune că sibienii se pot ascunde și în pasajele subterane în caz de atac

Atacurile Rusiei asupra Ucrainei dau motive de îngrijorare nu doar locuitorilor acestei țări, ci și celor care locuiesc în statele vecine. Sibienii și-au pus o serie de întrebări și au vrut să știe unde se află buncărele în care se pot adăposti în cazul unui atac. ISU a transmis că, în județul Sibiu, sunt în jur de 50 de adăposturi civile, iar cinci dintre acestea sunt amenajate în blocurile sociale din cartierul Reșița. Primăria spune că oamenii s-ar putea adăposti chiar și în pasajele subterane Șaguna, Dumbrava și Lupeni. Deși ele nu constituie neapărat buncăre, pot fi folosite drept adăposturi pentru protecție civilă.

un altfel de buncăr - primăria spune că sibienii se pot ascunde și în pasajele subterane în caz de atac

un altfel de buncăr - primăria spune că sibienii se pot ascunde și în pasajele subterane în caz de atac

Majoritatea buncărelor din municipiul Sibiu sunt amenajate în clădiri proprietate privată, potrivit datelor furnizate de Primăria Sibiu. În proprietatea municipiului există cinci adăposturi, ele fiind amenajate în blocurile sociale din cartierul Reșița.

Primăria Sibiu spune însă că, în cazul unui atac asupra orașului, oamenii s-au putea ascunde chiar și în pasajele subterane. „În proprietatea Municipiului Sibiu se află 5 adăposturi în blocurile sociale din cartierul Reșița. Un alt adăpost public este la sediul companiei de transport public Tursib. De asemenea, pasajele subterane Șaguna, Dumbrava și Lupeni se pot utiliza ca adăposturi pentru protecție civilă”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

VEZI AICI CUM ARATĂ CÂTEVA DINTRE BUNCĂRELE DIN SIBIU

un altfel de buncăr - primăria spune că sibienii se pot ascunde și în pasajele subterane în caz de atac un altfel de buncăr - primăria spune că sibienii se pot ascunde și în pasajele subterane în caz de atac un altfel de buncăr - primăria spune că sibienii se pot ascunde și în pasajele subterane în caz de atac

Pe timp de pace adăposturile publice de protecție civilă, cu excepția spațiilor amenajate ca puncte de comandă, pot fi utilizate pentru alte destinații, cu respectarea normelor tehnice, cu obligația de a fi eliberate în situații de urgență în maximum 24 de ore și cu informarea prealabilă a centrelor operaționale din cadrul serviciilor de urgență profesioniste.

Adăposturile publice de protecție civilă se inspectează periodic de către personalul de specialitate al serviciilor de urgență profesioniste. Deținătorii și utilizatorii acestor adăposturi sunt obligați să îndeplinească normele și măsurile stabilite pentru menținerea adăposturilor și a instalațiilor utilitare ale acestora în stare de funcționare.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ati pus poze de cind erau noi,dar acum nu mai sint asa cu exceptia celui cu sediul de televiziune.