ucraineni cu cardurile blocate, ajutați de sibieni - le-au alimentat mașinile într-o benzinărie pe milea
Sursa: Facebook/SUS INIMA

Sibienii ajută în continuare refugiații ucraineni care fug din calea războiului. În dimineața zilei de marți, un apel urgent era publicat pe una dintre paginile de Facebook creată special pentru a ajuta oamenii din țara vecină. Două familii ajunse la Sibiu, care călătoreau către Germania, au rămas fără combustibil și nu își mai puteau continua drumul din cauză că aveau cardurile blocate. Oamenii de bine din oraș au mers direct în benzinăria în care se aflau și s-au oferit să le facă plinul.

Două familii din Ucraina care se îndreptau către Germania au rămas blocate în Sibiu, iar asta fiindcă nu și-au mai putut folosi cardurile de credit pentru a alimenta mașinile. Familiile au fost ajutate de sibianul Sorin Vasile Boica, dar și de asociația Sus Inima, pentru a-și putea continua drumul.

„Avem trei familii de refugiați ucraineni cu copii mici care se îndreaptă spre Germania. Două dintre mașini s-au oprit la Sibiu (…) La momentul actual se află la o benzinărie, nu au resurse financiare pentru că le-au fost blocate cardurile din țară și cash au doar valută ucraineană”, a fost apelul publicat pe un grup de Facebook.

Mesajul a fost redirecționat către asociația Sus Inima, iar în scurt timp oamenii au ajuns în benzinărie, pe bulevardul General Vasile Milea, pentru a oferi sprijin.

„În 15 minute am fost în benzinărie pentru a răspunde nevoii. Acolo era Sorin Vasile Boica, care îi ajuta cu combustibilul. Am decis ca din banii strânși să oferim câte 500 de lei fiecărei dintre cele două familii, pentru a putea să mai alimenteze încă o dată înainte să treacă granița. Mulțumim celor care donează și mulțumim celor care au ajuns la benzinărie după și nu au zis lasă că fac alții și au sărit în ajutorul oamenilor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a asociației Sus Inima.

Datorită ajutorului oferit de sibieni, familiile din Ucraina și-au putut continua drumul către Germania.

Puteți susține Asociația Sus Inima donând orice sumă în următorul cont: RO21BTRLRONCRT0329488006.

Ultima oră

Comentariul meu