trei parlamentari usr se retrag din grupul parlamentar de prietenie cu federatia rusă

Parlamentarii USR au anunțat marți că se retrag din grupul parlamentar de prietenie cu Federația Rusă, în urma invaziei Ucrainei.

Senatorii Cristi Berea, Dan Ivan și deputatul Victor Ilie se retrag din grupul parlamentar de prietenie cu Federația Rusă.

„Războiul pe care Rusia l-a declanșat împotriva Ucrainei și care a condus la moartea a sute, poate chiar mii de civili, mă face să părăsesc grupul de prietenie cu Federația Rusă. Sunt de părere ca în aceste momente, Rusia trebuie să suporte toate consecințele economice și diplomatice ale actelor de barbarie comise împotriva civililor și izolată pe toate planurile”, a declarat Cristi Berea.

„Deși cred că dialogul și diplomația nu trebuie niciodată abandonate, acțiunile liderilor Rusiei care bombardează civili în timpul negocierilor pentru pace nu lasă mult loc pentru discuții. Am decis prin urmare să părăsesc grupul de prietenie cu Rusia”, a spus Victor Ilie.

Conform USR, parlamentarii formațiunii vor continua să militeze pentru încetarea focului și rezolvarea pașnică a conflictelor, respectarea integrității teritoriale a Ucrainei în granițele ei consemnate în tratatele internaționale, condamnând, în același timp, invazia rusească și oferind sprijin forțelor democratice din Rusia.

Ultima oră

Comentariul meu