klaus iohannis: "indiferent de deznodământul acțiunii militare, există deja un învingător - poporul ucrainean"

„Indiferent de deznodământul acțiunii militare, există deja un învingător – poporul ucrainean, care a devenit simbolul luptei pentru libertate, simbolul rezistenței împotriva unui invadator”, spune președintele Klaus Iohannis.

„Suntem cu toții indignați de atacul brutal al Rusiei împotriva unui stat suveran și independent și nu putem accepta ca harta Europei să fie redesenată prin violență. Deplângem pierderile de vieți omenești cauzate de un conflict militar fără sens, de neconceput în urmă cu doar câteva zile. Un lucru este însă evident, indiferent de deznodământul acțiunii militare, există deja un învingător – poporul ucrainean, care a devenit simbolul luptei pentru libertate, simbolul rezistenței împotriva unui invadator”, declară Klaus Iohannis.

El afirmă că eroismul și curajul ucrainenilor „inspiră și obligă”.

„Agresiunea rusă a generat o reacție de unitate și solidaritate fără precedent a întregii lumi democratice, arătat coeziunea și capacitatea membrilor NATO de a reacționa împreună, dar rămâne fermi împotriva unui agresor care riscă să destabilizeze climatul de securitate global”, mai spune șeful statului.

Ultima oră

Comentariul meu