VIDEO FOTO Sibienii au donat tone de produse și alimente pentru refugiați - Mai e nevoie de pături, perne, medicamente

Mobilizarea sibienilor care doresc să vină în ajutorul refugiaților din Ucraina este impresionantă. Sute de oameni au venit la final de săptămână la centrul de colectare de pe strada Tractorului nr. 10 și au adus produse și mâncare. Dar, deși cantitatea de donații este imensă, unele produse sunt în continuare de primă necesitate. Medicamentele, păturile, saltelele și pernele sunt pe primul loc.

La final de săptămână sibienii au venit la centrul de colectare cu haine, produse de igienă, mâncare. S-au adunat cantități impresionante. ”Lumea a venit cu multe produse. Am trimis deja microbuze la vama Siret, mâncare la hotelul Mandachi unde sunt sute de refugiați, saltele. Au fost primele zile, cu valuri de emoție, dar nevoile sunt în continuare și e foarte mare nevoie de ajutoare”, spune unul dintre organizatorii depozitului unde se colectează donațiile.

Acesta spune că acum cea mai mare nevoie este de pături, perne, medicamente, dar și produse de igienă. ”Pentru hotelul Bucovina este nevoie de 150 de saltele. Am reușit să luăm din donații, alții le-au cumpărat direct. Mai este nevoie de 3.000 de lei. Cine dorește poate să le cumpere sau să plătească direct la firma de unde le-am luat. Noi nu luăm bani. Cine dorește să ajute în sensul acesta mă poate suna pentru detalii la 0744.457050. Apoi este nevoie de pături, pentru că este frig, de perne și așternuturi de pat”, spune sibianul.

Acum începe să se resimtă nevoia de medicamente. Cele de prim ajutor sau truse de prim ajutor care să conțină toate cele necesare se vor trimite și în Ucraina. Apoi analgezice, medicamente pentru răceală și cele care se administrează copiilor. Obiecte de igienă: absorbante, periuțe și pastă de dinți, șervețele umede și uscate, hârtie igienică.

VIDEO FOTO Sibienii au donat tone de produse și alimente pentru refugiați - Mai e nevoie de pături, perne, medicamente VIDEO FOTO Sibienii au donat tone de produse și alimente pentru refugiați - Mai e nevoie de pături, perne, medicamente VIDEO FOTO Sibienii au donat tone de produse și alimente pentru refugiați - Mai e nevoie de pături, perne, medicamente

În schimb, sibienii sunt rugați să nu mai aducă haine și apă pentru că în cest moment sunt suficiente. ”Haine avem jumătate de depozit, la fel și apă. Mai este nevoie de mâncare, atât neperisabilă cât și perisabilă. Pe aceasta o vom trimite la hotelul lui Mandachi. Ne-au spus că au nevie pentru prânz. Azi mai pleacă  4 microbuze cu astfel de produse. Noi le colectăm și le trimitem în țară unde este nevoie. La Tulcea am înțeles că se stă bine. Mai căutăm și pe Facebook și identificăm unde se mai poate trimite și ce”, spune sibianul.

Sibienii pot duce obiectele și produsele de care este nevoie acum la depozitul de pe strada Tractorului numărul 10, între orele 12- 20. Numărul de telefon la care se pot obține detalii: 0744.457050

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu