problemele de la școala nicolae iorga continuă - primăria reia licitația la noul corp de clădire proiectat greșit prima oară

Construcția noului corp de clădire al școlii Nicolae Iorga și a sălii de sport se poticnește din ce în ce mai tare. După ce proiectarea inițială a avut nenumărate deficiențe, Primăria a reziliat contractul și a căutat alt proiectant. Acum se caută din nou un proiectant și un executant al lucrării, după ce la licitația din luna decembrie nu s-a prezentat nimeni.

Avizul de începere a lucrărilor pentru construirea unui nou corp de clădire la școala Nicolae Iorga și a unei săli de sport a fost emis în data de 14 mai 2020, urmând ca lucrările să fie finalizate în 14 august 2021. Doar că totul a fost stopat în februarie anul trecut, când constructorul a găsit mai multe deficiențe în planul de proiectare.

De atunci Primăria caută un nou proiectant și licitează a doua oară pentru a-l găsi.

Primul contract, reziliat

VEZI AICI DISUCȚIILE PE MARGINEA PROIECTULUI 

Proiectarea inițială, cea cu deficiențe, a fost făcută de o firmă din Cluj. După ce Primăria Sibiu nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu cei de acolo, a reziliat contractul, aplicând firmei penalități de 20% din valoarea contractului, urmând a se face și alte demersuri împotriva acesteia pentru recuperarea prejudiciilor. În paralel s-a inițiat o nouă procedură de achiziție pentru reproiectarea structurii de rezistență și pentru asigurarea asistenței tehnice în proiect.

2 milioane de lei în plus

VEZI AICI DE CE A CRESCUT VALOAREA PROIECTULUI 

Noua firmă, din Sibiu, a constatat deficiențele din primul proiect, a refăcut documentația. Totodată s-au recalculat indicatorii tehnico economici pentru întreaga lucrare. Diferența este uriașă- 10 milioane de lei. Noua sumă necesară finalizării lucrării este de 19,377 milioane de lei față de cele 9,76 milioane de lei calculate inițial și obținute prin fonduri europene. Diferența va fi suportată din fondurile Primăriei Sibiu.

A doua licitație

În luna decembrie a anului trecut Primăria Sibiu a organizat o licitație pentru proiectarea și execuția clădirii care ar urma să „scape” elevii de la Iorga de cursurile în schimburi. Doar că atunci nimeni nu s-a prezentat.

Acum se face încă încercare, fiind lansată o nouă licitație. Cine va câștiga are la dispoziție două luni pentru întocmirea proiectului și altele 10 pentru construcție.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu