idei de mobilier pentru spațiile micuțe

Când vine vorba de mobilarea unei locuințe micuțe, ne confruntăm cu destul de multe dificultăți, mai ales că locuința pe care am dobândit-o se deosebește prin suprafața pe care ne-am și dorit-o.

O locuință mică necesită mobilare adecvată și suficient de eficientă încât sa nu ne lipsească nimic. Motivul principal pentru a fi foarte atenți în mobilarea și dotarea locuințelor micuțe, se datorează faptului că până și cele mai necesare elemente – parte a mobilierului, devin o provocare serioasă. Deci, fiecare proprietar nou, începând să amenajeze locuința, trebuie să pornească cu ideea de a crea confort în primul rând, nu să se aventureze în acumularea de mobilier, care de fapt, în majoritatea cazurilor, se dovedește a fi inutil.

Profitarea la maxim de orice spațiu micuț, este un exercițiu mental provocator, iar organizarea haosului de mobilier și echipamente, în ideea ca acestea să îndeplinească mai multe funcții, necesită ceva timp și gândire. Apoi vine provocarea de a decora casa și de a regândi dimensiunea lucrurilor, textura, culoarea și lumina pentru a crea iluzia de spațiu mai mare. Dacă suntem suficient de atenți, toate aceste lucruri pot da roade.

Spre fericire, pe piață se oferă idei amenajare apartament mic. Dar totuși este bine să fim atenți și doar pentru că avem nevoie de o masă și reușim să o trecem prin ușa de intrare, nu înseamnă că masa respectivă este și potrivită pentru sufrageria noastră.

La urma urmei, o persoană este o persoană și într-o locuință mică sau mare și nevoile sale sunt aceleași. Combinarea zonelor este o soluție ideală pentru locuințele micuțe. Spre exemplu, canapeaua din sufragerie poate fi un loc pentru relaxare, pentru a citi o carte, pentru a te uita la televizor, pentru a dormi după-amiaza, pentru machiaj, manichiură, pentru lucrul la laptop, un loc unde să mănânci și nu numai. Baia poate fi folosită pe lângă cele două funcții principale ale sale, și ca un loc pentru tratamente de înfrumusețare, depozitarea prosoapelor și sortarea hainelor, pentru echipamentul cu ceară și multe altele.

Când știm deja ce și unde, vom ști și de ce mobilier avem nevoie și unde trebuie să-l amplasăm, precum și cât de mult vom depozita în el.

idei de mobilier pentru spațiile micuțe
Foto: pexels.com

Combinarea mai are și un alt aspect și acesta privește mobilierul. Am spus că, din păcate, locuințele mici au nevoie de mobilier care să îndeplinească mai multe funcții concomitent.

Iată câteva exemple de mobilier care este ideal pentru spațiile micuțe:

  • Ladă de depozitare în spatele patului și rafturi deasupra patului
  • Taburete cu spațiu de depozitare
  • Măsuță de cafea cu blat care se ridică și dedesubt – cu spațiu de depozitare în interior
  • sertare sub pat
  • birou care se deschide pe perete
  • canapea extensibila și/sau canapea cu spațiu de depozitare și funcție de pat de o persoană
  • Buzunare pentru pat, ușă sau canapea în care vor încăpea obiecte mici de zi cu zi
  • Uși glisante dacă spațiul permite
  • Etajere micuțe în colț

Ideea de a avea trei dulapuri separate în trei colțuri ale camerei este mai bună decât un dulap mare din trei corpuri – acesta ar face camera să arate prea îngrămădită.

Patul este probabil cel mai voluminos mobilier din locuința mică. Ne putem gândi cu încredere la paturi pliante sau la pat pe perete. Dacă nu avem spațiu pentru noptiere, putem instala pe pereți rafturi „plutitoare”. Astfel, vom economisi spațiu și vom avea loc pentru a pune o veioză și un ceas cu alarmă. Rafinamentul designului într-un apartament mic este foarte important. Este important să alegem întotdeauna mobilier mic, cu curbe și decorațiuni rafinate, cu picioare elegante și dulapuri înalte, mai departe de podea.

Varietatea de mobilier oferită pe piață este cu adevărat uimitoare. De aceea să ne îngrijorăm dacă vom reuși să organizăm și să creăm un interior impecabil, sau nu. Pur și simplu, trebuie doar să ne urmăm propriile idei și nevoi și lucrurile se vor așeza de la sine. Cu dorință și puțini bani avem șansa să obținem rezultatul pe care ni l-am imaginat. Acasă este acel loc, în care trebuie să ne simțim nu ca într-o închisoare, ci ca la un loc care ne aduce confort, siguranță și liniște.

 

Ultima oră

Comentariul meu