două moduri de a obține mai multă căldură de la o sobă pe peleți

Sobele pe peleți sunt aparate de ardere a combustibilului solid care pot fi folosite pentru a genera căldură pentru o casă. Sobele pe peleți sunt considerate a fi cea mai eficientă formă de aparat de încălzire cu combustibil solid pentru locuințe, ceea ce înseamnă că au potențialul de a genera multă căldură din fiecare bucată de combustibil pe peleți.

Cu toate acestea, utilizarea incorectă a unei sobe pe peleți sau nefolosirea lor la potențialul maxim ar putea însemna că pierdeți mai multă căldură pentru casa dumneavoastră. Pentru a vă ajuta să faceți o sobă pe peleți să ardă mai bine și pentru a obține mai multă căldură de la o sobă pe peleți:

  • Ardeți peleți de înaltă calitate, cu conținut redus de cenușă și umiditate.
  • Măriți setarea de ieșire a căldurii de pe sobă.
  • Măriți viteza suflantei de pe sobă.
  • Reglați fluxul de aer în și din sobă.
  • Curățați soba în mod regulat, în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

Iată 2 modalități prin care puteți contribui la maximizarea producției de căldură de la o sobă pe peleți.

1. Ardeți peleți de înaltă calitate

Peleții sunt combustibilul folosit pentru a genera căldură din focul din interiorul unei sobe pe peleți și se găsesc adesea fabricați din produse secundare din lemn. Calitatea peleților poate avea un impact semnificativ asupra cantității de căldură care poate fi extrasă din ei și, prin urmare, asupra cantității de căldură pe care o poate produce o sobă pe peleți în general. Peleții de calitate inferioară (care pot avea un conținut mai mare de cenușă și umiditate) pot fi mai greu de ars și, ca urmare, se poate elibera mai puțină căldură.

Atunci când conținutul de umiditate este mai mare în combustibilii solizi, un foc poate necesita mai multă energie pentru a arde excesul de umiditate înainte ca combustibilul să poată fi ars în mod corespunzător, ceea ce duce, de obicei, la o experiență de ardere mai slabă, cu o producție redusă de căldură. Pe de altă parte, arderea peleților de calitate superioară (care pot avea un conținut mai scăzut de cenușă și umiditate) poate fi mai ușor pentru un foc să ardă și poate fi eliberată mai multă căldură. Prin urmare, atunci când folosiți o sobă pe peleți, se recomandă întotdeauna să ardeți peleți de calitatea recomandată de producător sau să ardeți peleți de cea mai bună calitate pe care o aveți la dispoziție, dacă acest lucru nu este menționat în manual.

Dacă doriți să obțineți cea mai mare căldură din soba dumneavoastră pe peleți, atunci căutați să ardeți peleți de bună calitate, care au un conținut mai mic de umiditate și cenușă, astfel încât soba dumneavoastră pe peleți să îi poată arde în mod eficient și eficace.

2. Creșteți puterea de încălzire

Sobele pe peleți sunt forme foarte automatizate de aparate de încălzire și vor controla rata la care peleții sunt alimentați la foc pentru o eficiență optimă de ardere și o ieșire de căldură. Una dintre setările regăsite pe o sobă pe peleți va oferi posibilitatea de a crește producția de căldură de la sobă sau, pentru formele mai moderne de sobe, posibilitatea de a crește temperatura dorită a camerei, care, la rândul ei, poate crește producția de căldură.

Pentru a obține mai multă căldură de la o sobă pe peleti, căutați să măriți setarea de căldură. Această setare de căldură poate fi adesea găsită ca parte a comenzilor de pe partea laterală a unei sobe pe peleți, cu butoane pentru a crește sau a reduce cantitatea de căldură produsă de sobă. La alte sobe pe peleți, mai moderne, cu comenzi cu ecran tactil, această creștere a temperaturii poate fi realizată prin creșterea setării temperaturii dorite a camerei de pe sobă. Soba are încorporat un senzor de temperatură a camerei și astfel poate citi continuu temperatura curentă a camerei și se poate asigura că soba aduce camera la temperatura dorită și o menține acolo. Prin urmare, pentru a crește puterea de încălzire a sobei noastre pe peleți, este suficient să măriți această setare de temperatură.

Pentru a genera mai multă căldură, o sobă pe peleți ar trebui să mărească fluxul de aer și alimentarea cu peleți a focului, până la potențialul maxim de ieșire a căldurii pentru modelul respectiv de sobă. Pentru a vă ajuta soba pe peleți să genereze mai multă căldură, creșteți setarea de ieșire a căldurii de pe sobă sau creșteți setarea temperaturii camerei.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu