Ucrainienii care se refugiază în România nu vor sta în carantină

Refugiații care vin din Ucraina în România vor fi exceptați de la măsura carantinei, susțin reprezentanții Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

CNSU a aprobat, vineri, 25 februarie, printr-o nouă hotărâre, exceptarea de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă vin direct din această ţară sau tranzitează Republica Moldova.

Astfel, prin HCNSU nr.9 se modifică şi completează Hotărârea CNSU nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, în sensul exceptării de la măsura carantinei a persoanelor care ajung în România din Ucraina, indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova.

Măsura a fost adoptată ţinând cont de degradarea situaţiei de securitate din Ucraina şi creşterea însemnată a numărului de persoane care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, precum şi cele care se află în punctele de trecere a frontierei şi intenţionează să intre pe teritoriul naţional.

Ultima oră

Comentariul meu