inquam photos / alex nicodim
Inquam Photos / Alex Nicodim

Sibienii s-au mobilizat și doresc să ajute refugiații din Ucraina. S-au deschis două puncte de colectare de bunuri și mâncare. Unul e deschis până vineri seara, iar sâmbătă se va pleca spre granița cu Ucraina, iar altul va rămâne deschis câteva zile.

ALȚI SIBIENI OFERĂ CAZARE REFUGIAȚILOR ȘI AU PLECAT DUPĂ EI LA GRANIȚĂ

Unul din punctele de colectare este pe strada Banatului la Centrul SmartHub. Cei care au avut inițiativa sunt cei de la Organizația Tinerilor Basarabeni. ”Centrul va fi deschis vineri până la ora 20. Sibienii pot aduce obiecte de igienă, haine de femei, copii, conserve, apă- e importantă, mâncare, chiar sandwich-uri, fructe…Nu se vor strica pentru că sâmbătă dimineață pleacă cineva la graniță și le va duce celor care sunt acolo. Dacă mai sunt persoane care vor pleca încolo vom mai aduna produse”, spune unul dintre voluntari.

Pentru acest punct de colectare informații se pot obține la telefon 0726.872766

Un alt centru de colectare se va deschide sâmbătă după ora 12 pe strada Tractorului nr 10. Produsele pe care sibienii le vor aduce aici sunt destinate ucrainienilor care vor veni la Sibiu, dar dacă sunt multe și în funcție de necesități, pot fi trimise și la graniță. ”La fel, se poate aduce orice are nevoie un om pentru trai: mâncare dar care să nu se trece repede, conserve, apă, haine pentru copii, femei, sortate, obiecte de igienă, eventual pături. Sunt pentru cei care vor ajunge la Sibiu, dar și pentru județele limitrofe. Dacă este cazul și vedem cum le împărțim, le putem trimite și la granița cu Ucraina. Cine nu are posibilitatea de transport merg eu după ele”, spune organizatorul.

Pentru acest punct de colectare informații se pot obține la 0756.935487

 

 

Ultima oră

Comentariul meu