drama unui copil de 14 ani din ucraina care vrea să ajungă la sibiu - a venit singur până la vamă
Inquam Photos / Casian Mitu

Un copil în vârstă de 14 ani a fugit din calea războiului izbucnit în țara lui natală și s-a îndreptat singur către România. Acesta și-a dorit să vină la Sibiu, aici unde locuiește mătușa lui. La o vârstă atât de fragedă, băiatul a simțit pe pielea lui ce înseamnă războiul, despre care, până acum, auzise doar în cărțile de istorie. Oameni cu suflet mare l-au ajutat, astfel că va fi adus din Vama Siret în orașul de pe Cibin la rudele sale.

O mulțime de ucraineni fug acum din calea pericolului, neștiind pe ce drum să o apuce. În timp ce bărbații au fost chemați la luptă, femeile și copiii caută să plece cât mai repede pentru a-și salva viețile. Asta a făcut și Marius, un băiat în vârstă de 14 ani din Ucraina, speriat de ce se întâmplă în aceste zile în țara lui natală. Băiatul și-a dorit să vină în România, în Sibiu, să stea cu mătușa lui care locuiește aici de mai mulți ani.

Românii înscriși în grupul de Facebook Uniți pentru Ucraina au găsit imediat o soluție pentru băiatul care avea să ajungă în Vama Siret la ora 14:00. Acesta căuta un mijloc de transport cu care să ajungă la Sibiu. Oamenii cu suflet mare s-au zbătut pentru a-l aduce la mătușa lui, Olessya Popescu.

„URGENT POATE AJUTĂ CINEVA. Bună ziua, în jurul orei 14 va ajunge în Vama Siret un tânăr, 14 ani. Poate să îl preia cineva și să îl ajute să ajungă la Sibiu, la mătușa sa Olessya Popescu?”, a fost mesajul inițial în grupul respectiv. La scurt timp, răspunsurile au început să curgă, postarea fiind actualizată. „S-a rezolvat”, au scris oamenii.

Sibienii continuă să-i ajute pe refugiații ucraineni. Aceștia au creat două puncte de colectare în orașul de pe Cibin, loc în care oamenii pot aduce alimente, apă, haine pentru copii și femei și obiecte de igienă.

VEZI AICI UNDE SUNT CENTRELE DE COLECTARE DIN SIBIU

De asemenea, oamenii s-au mobilizat pentru a merge în vămile de la granița cu Ucraina pentru a-i prelua în Sibiu și pentru a le oferi, în mod gratuit, cazare. DETALII AICI.

Ultima oră

Comentariul meu