proteste rusia
Sursa Foto - Antena3

Au început protestele în Rusia. Cetățenii ruși nu sunt de acord deloc cu faptele lui Putin!

VEZI LIVE TEXT – VIDEO A început războiul – Rusia a invadat Ucraina pe trei fronturi

Poliția rusă a reținut sute de persoane care participau la protestele anti-război din întreaga Rusie, după ce președintele Vladimir Putin a trimis armata să invadeze Ucraina.

„Mai mult de 735 de persoane au fost reținute în 40 de orașe”, a declarat OVD-Info, care urmărește arestările la mitingurile opoziției. Peste 330 de persoane au fost reținute în Moscova, a precizat organizația.

Alte relatări vorbesc de 850 de persoane arestate.

Într-o măsură care pare să aibă ca scop reducerea la tăcere a oricărei critici, autoritățile i-au avertizat pe manifestanții anti-război să nu se adune pentru a protesta față de operațiunea militară.

Comitetul de Investigații, un organism guvernamental care investighează infracțiunile majore, i-a avertizat pe ruși de repercusiuni legale dacă se alătură protestelor legate de „situația politică externă tensionată”.

Ministerul rus de Interne a precizat că va lua „toate măsurile necesare pentru a asigura ordinea publică”.

Rusia are legi stricte privind protestele, iar demonstrațiile se termină adesea cu arestări în masă.

Kremlinul a declarat anterior că este convins că rușii vor susține operațiunea militară din Ucraina, precizând că durata acțiunii va depinde de rezultate și va dura atât timp cât va fi necesar.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că o „majoritate solidă” a rușilor sprijină recunoașterea de către Moscova a rebelilor din estul Ucrainei. „De aceea, ne putem aștepta ca și acest lucru să fie susținut”, a declarat Peskov.

Nu există sondaje independente recente care să indice starea de spirit a publicului din Rusia cu privire la războiul cu Ucraina.

(sursa: Mediafax)

 

Ultima oră

Comentariul meu