video războiul din ucraina, relatat de un sibian în chișinău - ”se aude în toată moldova cum cad bombele în orașele de graniță. oamenii sunt disperați”

În noaptea de miercuri spre joi, Rusia a atacat Ucraina. Mai multe orașe din Ucraina au fost invadate de militarii ruși. Sibianul Robert Bîrsan, reporter la Ora de Sibiu, locuiește acum în Republica Moldova și ne relatează cum se vede războiul de la aproximativ 100 de kilometri de fronturile în care rușii acționează împotriva Ucrainei.

Cod galben de pericol de atentate teroriste pe teritoriul Republicii Moldova, a anunțat Serviciul de Informații și Securitate. Este pentru prima dată când este introdus acest nivel de alertă.

YouTube video

După această invazie a rușilor, la punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene s-au format cozi de sute de metri, la intrarea în Moldova.

video războiul din ucraina, relatat de un sibian în chișinău - ”se aude în toată moldova cum cad bombele în orașele de graniță. oamenii sunt disperați”

Armata Națională a Moldovei este în alertă în urma situației din Ucraina. În cursul dimineții de joi, mai multe bilndate au fost surprinse în timp ce se deplasa în orașul Bălți.

Oamenii sunt disperați, după ce în noapte de miercuri spre joi, rușii au invadat Ucraina. În mai multe orașe din Republica Moldova s-a auzit cum cad bombele.

Odessa, un oraș din Ucraina aflat la aproximativ 200 de kilometri de Chișinău, a fost și el ținta rușilor. În această dimineață, supermarketurile din orașul ucrainean au fost luate cu asalt de către cetățeni.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a făcut apel ca moldovenii să nu călătorească în Ucraina, iar cetățenii noștri din țara vecină să revină de urgență acasă. Maia Sandu a precizat că toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina sunt funcționale și activează în regim sporit.

video războiul din ucraina, relatat de un sibian în chișinău - ”se aude în toată moldova cum cad bombele în orașele de graniță. oamenii sunt disperați”
A fost distrus un centru militar de lângă Kiev, care ar fi responsabil de războiul informațional.

S-au format cozi cu sute de mașini și la punctele de frontieră a Ucrainei cu Slovacia.

Limită la Banca Națională

Banca Națională a Ucrainei a limitat la maxim 100 de mii de hrivne (circa 3.500 USD), care pot fi scoase din bancă timp de o zi.

Locuințe civile distruse de bombe

În urma bombardamentelor din Ucraina, mai multe locuințe civile au fost distruse. Oamenii sunt disperați, iar la granițele către Slovacia și Moldova s-au format cozi de sute de metri.

 

Punctul antiaerian din Mariupol a fost distrus. Joi dimineață, în jurul orei 10:30, a avut loc o explozie în centrul orașului Odessa, un oraș aflat la aproximativ 200 de kilometri de capitala Republicii Moldova. Din sursele Ora de Sibiu, Uzina ”Micron” din Odessa ar fi ținta atacului cu rachete.

Un cețătean a filmat cum un bilndat a trecut peste o mașina din orașul Liubomli, regiunea Volinia. Tehnica militară ar aparține armatei ucrainene. Oamenii sunt în pragul disperării. Ucraina a rupt relațiile diplomatice cu Rusia, a anunțat președintele Vladimir Zelenski.

Actualizare ora 12

O coloană de blindate militare se deplasează spre Harkov. În apropierea orașului, în momentul de față de trage. Mai mult decât atât, în o explozie puternică a avut loc în cimitirul evreiesc din Odessa.

video războiul din ucraina, relatat de un sibian în chișinău - ”se aude în toată moldova cum cad bombele în orașele de graniță. oamenii sunt disperați” video războiul din ucraina, relatat de un sibian în chișinău - ”se aude în toată moldova cum cad bombele în orașele de graniță. oamenii sunt disperați”

Presa rusească anunță că tehnica militară rusească, intrată din Crimeea, a avansat deja 100 de km pe teritoriul Ucrainei „fără a întâmpina dificultăți”. Cursele aeriene spre Chișinău vor fi redirecționate spre aeroportul din Iași. Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis la ora 12.00.

 

Ultima oră

Comentariul meu