prețul carburanților continuă să crească - motorina și benzina se apropie de 8 lei la sibiu
foto: arhivă

Prețul carburanților a explodat în toată România în urmă cu o săptămână. Acum, în contextul atacurilor Rusiei asupra Ucrainei, analiștii estimează că, la pompe, costurile vor continua să crească. În municipiul Sibiu, în prezent, în majoritatea benzinăriilor, benzina și motorina se apropie de 8 lei/litru.

Rusia a început războiul în Ucraina joi dimineața. Primele explozii au avut loc în Kiev, Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk. O mulțime de oameni au murit deja, iar autoritățile le transmit cetățenilor să intre în adăposturi.

VEZI AICI LIVE TEXT DESPRE RĂZBOIUL DIN UCRAINA

Din cauza tensiunilor și atacurilor, prețul barilului crește. Analiștii estimează că benzina și motorina vor atinge costuri mari. Încă de săptămâna trecută, prețurile carburanților au crescut la 7 lei/litru. În județul Sibiu, în prezent, ajung la aproape opt lei.

Prețul benzinei superioare, la pompele de alimentare din Sibiu, pornește de la 7,09 lei și ajunge la 7,86 lei. Benzina standard costă între 6,94 și 7,16 lei. Prețul motorinei superioară începe de la 7,34 lei și ajunge la 7,69 lei în unele stații de alimentare. Prețul motorinei standard începe de la 6,99 și ajunge la 7,20.

prețul carburanților continuă să crească - motorina și benzina se apropie de 8 lei la sibiu
Benzina superioară/Motorina superioară

Cele mai mari prețuri sunt la benzinărie Mol de pe Calea Șurii Mici (benzină superioară – 7,86lei/l) și la benzinărie Mol de pe strada Vasile Milea (motorină superioară – 7,69 lei/l). Cele mai mici prețuri sunt la LukOil pe Șoseaua Alba Iulia, nr. 118 unde benzina standard este 6,94 lei și la Socar de pe strada Agricultorilor unde motorina standard este 6,99 lei.

Sursa: peco-online.ro

Ultima oră

Comentariul meu