dezbateri contradictorii despre noile blocuri de pe șoseaua alba iulia - proiectul a fost aprobat totuși de consiliul local

Un nou complex rezidențial care ar urma să se construiască pe Șoseaua Alba Iulia a iscat discuții în ședința Consiliului Local. Ioan Plesciuc, consilier USR, a cerut ca proiectul de hotărâre care cuprinde Planul Urbanistic de Detaliu al complexului să nu fie votat în forma prezentată consilierilor, iar proiectanții să revină cu o nouă formă a acestuia.

VEZI AICI DETALII DESPRE CONSTRUCȚIE

Proiectul prevede construirea a două blocuri de locuințe, cu spații comerciale la parter, pe un teren de 2.910 metri pătrați. În Planul Urbanistic de Detaliu sunt explicate exact toate cotele și retragerile viitoarei construcții față de șosea și față de construcțiile învecinate. De aici a plecat nemulțumirea consilierului:

”A doua clădire, cea de la stradă,  se va construi cu peretele la limita de proprietate, adică la 80 de centimetri de blocul care există deja în partea dreaptă și a fost construit astfel cu acordul consiliului local Sibiu. Blocul are ferestre pe ambele fațade spre clădirea nouă, iar viitorul zid va fi la 1,5 metri. Știind că acolo sunt apartamente locuite de cetățeni ai orașului Sibiu cred că facem o greșeală dacă aprobăm proiectul în forma prezentată azi pentru că vom permite exact ce oamenii ne cer să nu mai permitem: construirea de blocuri unul într-altul, cu obturarea vederii ferestrelor și împiedicarea iluminării naturale. Vă propun să nu votăm în această formă proiectul de hotărâre și să rugăm proiectantul să modifice soluția propusă, adoptând retrageri care să respecte vecinătatea blocului locuit și dreptul la o viață normală a oamenilor care locuiesc acum acolo”, a fost interpelarea consilierului USR Ioan Plesciuc.

Zeno Pinter, președintele comisiei de urbanism din cadrul Consiliului Local, a ținut să precizeze că totul este perfect legal și că nimeni nu a ridicat vreo obiecție în perioada în care PUD-ul a fost supus dezbaterii publice. ”Acest proiect a fost analizat în comisie în prezența doamnei arhitect șef al orașului. Toate aceste aspecte au fost analizate și s-a constatat deplina legalitate. A existat o consultare publică, nu s-a prezentat nimeni să discute aceste aspecte. A fost o singură sesizare, dar pe cu totul alt aspect. Vă atrag atenția că proiectul în forma prezentată este în situație de absolută legalitate”.

Ca urmare proiectul a fost adoptat, dar cu 4 voturi împotrivă, cele ale consilierilor USR.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu