Papa Francisc, despre criza din Ucraina: "Fac apel la cei care au responsabilități politice să își examineze conștiința în fața lui Dumnezeu"

Papa Francisc se declară îndurerat de escaladarea crizei din Ucraina și face apel la toată lumea, inclusiv la necredincioși, să participe la o zi de post pentru pace pe 2 martie, Miercurea Cenușii.

Papa Francisc a declarat miercuri că este îndurerat de escaladarea crizei din Ucraina: „Am o mare durere în inimă pentru deteriorarea situației din Ucraina”.

„În ciuda eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, se deschid scenarii din ce în ce mai alarmante”, a declarat Suveranul Pontif în timpul audienței generale săptămânale de la Vatican.

„Aș dori să fac apel la cei care au responsabilități politice să își examineze serios conștiința în fața lui Dumnezeu, care este Dumnezeul păcii și nu al războiului, Tatăl nostru, al tuturor, și nu doar al unora, care vrea să fim frați, nu dușmani. Mă rog pentru toate părțile implicate să se abțină de la orice acțiune care provoacă și mai multă suferință poporului, discreditând dreptul internațional”, a spus, potrivit ANSA, Papa Francisc.

De asemenea, Suveranul Pontif a făcut apel la toată lumea, inclusiv la necredincioși, să ia parte la o zi de post pentru pace pe 2 martie, Miercurea Cenușii.

Ultima oră

Comentariul meu