foto: râul avrig, sufocat de gunoaie - primăria promite că va aplica amenzi usturătoare

Râul Avrig este din nou sufocat de gunoaie, la nici jumătate de an de la ultima curățenie generală făcută de autoritățile locale. Pe maluri se găsesc pet-uri, dejecții de animale, obiecte de mobilier și multe alte deșeuri aruncate de oamenii din oraș și din localitățile aparținătoare. Primăria Avrig promite să dea amenzi usturătoare persoanelor prinse. 

„Deși numai în septembrie am făcut curățenie generală în Avrig și în localitățile aparținătoare, Râul Avrig a fost poluat, din nou, cu pet-uri, cu obiecte de mobilier, cu dejecții animale și deșeuri de tot felul. Este inacceptabil ca, malurile râului să fie din nou sufocate de gunoi, în aceleași zone de la marginea orașului, în spatele mai multor case de pe străzile Unirii și Râului”, spun reprezentanții Primăriei Avrig pe pagina de Facebook. foto: râul avrig, sufocat de gunoaie - primăria promite că va aplica amenzi usturătoare

Aruncarea gunoiului în loc neamenajat constituie contravenție și se pedepsește cu amendă de la 2000 la 2500 de lei. Sancțiunea include și aplicarea de măsuri compensatorii care presupun igienizarea zonei în care a fost aruncat gunoiul și readucerea suprafeței afectate la starea inițială.

Fiecare cetățean de pe raza UAT Avrig plătește, în mod obligatoriu, o taxă specială de salubrizare, de 13 lei/lună, indiferent dacă scoate sau nu gunoiul la poartă. Soma, societatea care prestează serviciile de salubrizare, distribuie în mod gratuit pubele și saci pentru colectarea selectivă a deșeurilor rezultate din gospodărie și a stabilit anumite zile pentru ridicarea gunoiului, conform împărțirii pe zone. Graficul de colectare, primit în poștă, poate fi consultat și pe site-ul www.primaria-avrig.ro, pe pagina de Facebook “Primaria Orasului Avrig” sau în secțiunea “Evenimente” a aplicației Avrig City App. foto: râul avrig, sufocat de gunoaie - primăria promite că va aplica amenzi usturătoare foto: râul avrig, sufocat de gunoaie - primăria promite că va aplica amenzi usturătoare

„Primăria Avrig face tot ce este necesar pentru a stopa aceste acțiuni iresponsabile, care încalcă grav legislația privind protecția mediului și care îi afectează pe toți locuitorii orașului. Patrulele Serviciului de Poliție Locală vor intensifica controalele în zonele afectate și vor aplica amenzi usturătoare tuturor celor care aruncă gunoiul la întâmplare”, mai spun reprezentanții Primăriei.

De asemenea, persoanele din Avrig care dețin detalii despre cei care aruncă deșeurile la întâmplare, pe malurile râului sau pe câmp, pot suna la numărul de telefon 0757 058 660 pentru ca polițiștii să poată lua măsurile necesare.

Sursa: Facebook/Primăria Orașului Avrig

Ultima oră

Comentariul meu