evaluările managerilor de la filarmonică, cnm astra și junii sibiului – toți au primit nota zece

Managerii instituțiilor culturale din subordinea Consiliului Județean Sibiu au primit cu toții nota 10 la evaluarea anuală a managementului. Chiar și Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii Sibiu a fost notat cu maxim, în ciuda multiplelor scandaluri în care a fost implicată instituția. De altfel aceasta este și cea care are cele mai multe procese în instanță.

Activitatea managerilor instituțiilor culturale este evaluată la fiecare început de an pentru anul care s-a încheiat. De data aceasta rapoartele au fost realizate începând din anul 2019, pentru că pentru toți managerii mandatele expiră în 2022.

Managerii evaluați au fost Cristian Lupeș de la Filarmonică, Ciprian Ștefan de la CNM ASTRA, Silvia Macrea de la Junii Sibiului și Alina Vintilă de la Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu”. Manageriatul Bibliotecii ASTRA nu a fost evaluat  deoarece directorul acesteia, Silviu Borș, a fost destituit din funcție în urma unor scandaluri legate de plata angajaților și de folosirea bugetului instituției.

Pentru restul managerilor comisia de evaluare a considerat că merită nota maximă.

Filarmonica- Evenimente cu duiumul, la fel și procesele în instanță

Cristan Lupeș a venit la conducerea Filarmonicii Sibiu după pensionarea fostului director, Ioan Bojin. Acesta a condus ”în tăcere” instituția, fiind ferită de scandaluri în timpul mandatului său. Nu același lucru se poate spune și despre Lupeș, care a intrat în conflict cu angajații imediat după instalare. A fost dat în judecată pentru că a tăiat din sporurile angajaților în plină pandemie VEZI AICI DETALIILE 

O altă angajată a câștigat procesul după ce a fost dată afară, iar acum trebuie să primească despăgubiri CITEȘTE AICI DETALII

De altfel, la raportul de activitate Cristian Lupeș a anexat o listă cu toate procesele pe care le-a avut instituția în timpul mandatului său- 20 la număr.

Dar, în tot acest timp, instituția a avut sute de concerte, deplasări și activități culturale. Este singura filarmonică ce a concertat în mijlocul pandemiei, în vara lui 2020 și a avut de asemenea, evenimente online.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu