grădinița 29 de pe strada negoveanu, reabilitată complet

Clădirea în care funcționează grădinița numărul 29 de pe strada Negoveanu are nevoie de reparații capitale. Se află în stare de degradare, iar astfel eficiența energetică este extrem de scăzută. Reprezentanții Primăriei Sibiu au calculat valoarea investiției și au în plan atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru aceste lucrări.

Pentru reabilitarea completă a clădirii este nevoie de puțin peste 8 milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru izolarea termică atât a soclului clădirii, cât și a clădirii care are subsol, parter și un etaj.

Gemurile și tâmplăria vor fi și ele înlocuite, la fel și instalațiile sanitare. La finalul lucrărilor iluminatul va fi unul pe led-uri, economic.

Mare parte din căldură și apa caldă vor fi asigurate cu ajutorul panourilor solare și fotovoltaice care vor fi instalate.

Astfel, copiii care vin la grădinița 29 vor avea condiții mai bune, iar eficiența energetică a clădirii va tinde către maxim, reducându-se astfel din valoarea facturilor la utilități.

 

Ultima oră

Comentariul meu