Cum poți avea o alimentaţie echilibrată, consumând lactatele Seviş Sibiu

Cu toţi știm că cele mai sănătoase alimente, produse în mod natural, bogate în vitamine, fără adaosuri chimice, fără conservanți sau coloranţi artificiali, benefice organismului uman, sunt cele de la producătorii locali. În județul Sibiu, nu ducem lipsă de astfel de preparate sau de producători locali. Unul dintre aceștia este Fabrica de Lactate Seviş din Cisnădie.

,,Vitamina vieţii” şi un corp sănătos

Pentru o viaţă sănătoasă şi echilibrată, corpul nostru are nevoie de vitamine şi nutrienţi, elemente foarte necesare pentru organism. Una dintre cele mai importante vitamine este vitamina D. Aceasta asigură o bună funcționare pentru toate organele. Este numită şi „vitamina vieții”.  Printre funcţiile acesteia se numără efectul pozitiv asupra mineralizării osoase, întărirea mușchilor, susținerea memoriei, concentrarea și stimularea protecției antibacteriene. De asemenea, aceasta ajută şi la dezvoltarea de celule sănătoase, menține sistemul imunitar şi susţine procesul de absorbție a calciului. Este foarte benefică pentru copii, deoarece previne rahitismul şi necesară pentru persoanele în vârstă, pentru că împreuna cu calciul, ajută la prevenirea osteoporozei.  I se mai spune şi ,,vitamina soarelui”, deoarece este produsă în corp atunci când razele ultraviolete ale soarelui ating pielea. Potrivit specialiștilor în domeniu, pentru majoritatea adulților, doza zilnică recomandată este de 600 de unități internaționale (UI), echivalentul a 15 micrograme (mcg). În schimb, persoanele cu vârsta peste 80 de ani trebuie să consume 800 UI (20 mcg).Cum poți avea o alimentaţie echilibrată, consumând lactatele Seviş Sibiu

Porţia zilnică de vitamina D, de la Seviş Sibiu

De unde şi cum ne luăm vitamina D, atât de necesară organismului? Vitamina D este solubilă în grăsimi, lapte, iaurt, brânzeturi, tofu, peşte, ciuperci sau ouă. Lactatele sunt alimente aproape pe placul tuturor. Laptele este bogat în nutrienţi şi vitamina D şi este socotită una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Laptele dulce de vacă este recomandat să fie băut simplu sau se poate prepara în smoothie-uri sau cu ciocolată, siropuri sau cu scorţişoară. Iaurtul este, de asemenea, un aliment bogat in vitamina D. Potrivit specialiştilor în nutriţie, 230 ml de iaurt conţin aproximativ 5 unităţi de D3. Seviş Sibiu, unul dintre producătorii locali de lactate naturale, proaspete şi sănătoase, este ajutorul nostru pentru a ne asigura porţia zilnică şi necesară de vitamina D.  ,,Seviş Sibiu are o paletă variată de produse lactate, pe care le preparăm în mod natural, după reţete tradiţionale preluate de la oierii din Mărginimea Sibiului, motiv pentru care preparatele noastre nu sunt doar sănătoase, ci şi foarte gustoase. La noi, clienţii pot cumpăra de la lapte proaspăt de vacă, 100 % natural, de 1,5 şi 3,5% grăsime, muls de la văcuţele din ferma proprie din Cisnădie, la iaurt simplu sau cu fructe, iaurt de băut sau deliciosul iaurt grecesc. De asemenea, iubitorii de brănzeturi pot găsi la noi diverse sortimente: cunoscuta şi savuroasa brânză de burduf de ,,Crinţ”,  brânza de vaci, brânza frământată, mozzarella sau telemea de vacă, cu 40% şi 45% grăsime”, explică Magda Horhat, managerul Fabricii de Lapte din Cisnădie.

Reţete sănătoase din lapte şi iaurt marca Seviş

Laptele şi iaurtul sunt ingredientele perfecte atât pentru un fel principal de mâncare, cât şi pentru un desert sănătos şi plin de savoare, fiind foarte bogate în elemente vitaminice. Specialiştii recomandă pentru dulciuri, lapte foarte proaspăt şi de la un brand sigur şi natural 100%. Din nou, Seviş Sibiu întruneşte aceste condiţii, devenind alegerea ideală pentru orice cosumator. În plus, cei mici iubesc dulciurile preparate din lapte. ,,Iaurtul nostru este de asemenea foarte potrivit pentru a fi folosit în reţete sănătoase. Natural, cu o textură foarte cremoasă, cu un efect răcoritor, în special cel grecesc, apreciat în ultima vreme de către nutriţionişti, datorită conţinutului mare de proteine şi probiotice, poate fi întrebuinţat în diferite preparate, de la micul dejun, la felul principal sau deserturi, în reţete precum supe creme, paste, salate, piureuri, plăcinte, clătite, tarte şi multe altele. Laptele de asemenea este ideal în budinci, orez sau gris cu lapte, deserturile copilăriei, foarte sănătoase şi gustoase”, este de părere, Magda Horhat.

Pentru porţia zilnică de vitamine, lactatele Seviş, naturale şi mereu proaspete, preparate după reţete tradiţionale pline de gust, sunt soluţia perfectă pentru un organism sănătos. Acestea se pot achiziţiona din cele 3 magazine proprii din oraș :

Piaţa Cibin – luni-vineri 09.00-17.00 /sâmbătă 09.00-13.00

Intrarea magazinului Carrefour – luni-duminică 08.00-21.00

Incinta Fabricii de lactate (Cisnădie, Str, Sibiului, nr, 48) – luni-vineri 07.00-15.00. 

Pentru noutăți și informații actualizate permanent despre produsele proaspete de la Seviș, se poate accesa şi pagina de Facebook a producătorului.

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu