Strada Bruxelles se extinde - Încep exproprierile și se investesc aproape 15 milioane de lei

Strada Bruxelles se va extinde și moderniza. Investiția Primăriei este destul de mare, mai ales că este nevoie de exproprieri pentru extindere. În luna ianuarie Planul Urbanistic Zonal a fost supus dezbaterii publice, iar acum în ședința de la finalul lunii, consilierii locali vor aproba indicatorii tehnico economici și planul de expropriere.

Extinderea străzii Bruxelles va fac legătura cu zona Vest prin străzile Varșovia și Turda. Realizarea acestui drum va facilita dezvoltarea urbană pe terenurile adiacente străzii.

Partea carosabilă trebuie repoziționată din cauză că trece peste canale de desecare ANIF, iar la momentul stabilirii traseului nu s-a ținut cont de limitele existente ale proprietăților private adiacente și de proprietatea efectivă a domeniului privat al municipiului Sibiu.

Propunerea vizează reconfigurarea traseului drumului stabilit prin PUG și extinderea acestei străzi până la joncțiunea cu Calea Șurii Mici păstrând o parte carosabilă de 7 metri, configurarea unei piste duble de biciclete și de configurare a unor circulații pietonale și spații verzi acolo unde este posibil.

Zona reglementată are 22,507 metri pătrați și este delimitată la sud de strada Turda, la est și la vest de proprietăți private, la nord de Calea Șurii Mici la care se va conecta.

Investiții mari

Pentru a realiza extinderea drumului este nevoie de exproprieri ale unor persoane fizice, dar și din loturi aparținând municipiului Sibiu. Este vorba despre 14 astfel de demersuri, iar lista va fi aprobată în ședința consiliului local.

Investiția totală se va ridica la 14.989.308,97 lei cu TVA. Se va realiza iluminatul public, rețelele de apă și canalizare, iar apoi asfaltarea șoselei, a trotuarelor și realizarea unei piste pentru biciclete.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu