se modernizează străzile lavandei, dafinului și irisului - cu aproape patru milioane de lei
Foto Arhivă

Trei străzi din zona Gușterița vor fi reabilitate complet. Consilierii locali vor aproba în ședința de la finalul lunii indicatorii tehnico economic pentru aceste lucrări, sume care ajung la aproape 4 milioane de lei.

Mai exact, este vorba despre străzile Lavandei, Dafinului și Irisului, în lungime totală de 605 metri, cu trafic foarte redus.

Suprafaţa părţii carosabile prezintă numeroase denivelări cauzate de capacitatea portantă redusă. Colectarea apelor pluviale se face deficitar din cauza pantelor transversale şi longitudinale care nu favorizează evacuarea rapidă a acestora de pe platforma străzii, permiţând stagnarea şi infiltrarea apei în straturile inferioare ale structurii rutiere. Pe amplasament nu există trotuare sau facilităţi pentru traficul pietonal. În prezent nu există infrastructură de iluminat public sau tubulatură de cablaj metropolitan pe aceste străzi.

Pentru îmbunătățirea acestor aspecte Primăria Sibiu alocă în total, pentru cele trei străzi, 3.284.246,29 lei cu TVA.

Acești bani vor fi folosiți pentru împământarea cablurilor, înlocuirea rețelei de apă și canalizare, a rețelei electrice și montarea iluminatului public, iar apoi asfaltarea șoselei și realizarea de trotuare pentru pietoni.

Ultima oră

Comentariul meu