centrul de testare de la medicină, deschis cu întârziere luni - „medicul este răcit”

Sibiul are, de aproximativ o săptămână, un centru de testare gratuită a persoanelor care prezintă simptome specifice coronavirusului. Acesta se află în incinta Facultății de Medicină de lângă Spitalul Județean și a fost deschis la inițiativa DSP Sibiu în colaborare cu Consiliul Județean. Începutul săptămânii trecute a fost însă nebulos, iar asta din cauza unor neînțelegeri între DSP și spital. Problemele s-au rezolvat, dar luni o nouă situație neplăcută a apărut. 

Marțea trecută, zeci de persoane au așteptat, în frig, în fața centrului de testare de la Medicină pentru că era închis din cauza faptului că nu a venit niciun cadru medical pentru a efectua testele. Problema părea că s-a rezolvat, asta după ce s-a stabilit că o echipă de la Spitalul Județean va asigura testarea până la ora 14, iar o echipă a DSP va continua testarea după această oră. 

CITEȘTE ȘI: Zeci de sibieni ținuți în frig în fața centrului de testare de la Medicină 

Luni dimineață însă, mai multe persoane au fost nevoite să aștepte în frig deoarece, din nou, centrul nu era deschis. Se pare că medicul care trebuia să asigure testarea s-a îmbolnăvit și nu a anunțat în timp util că nu se poate prezenta la centru.

„Am întârziat cu deschiderea centrului deoarece doamna doctor este răcită. Deocamdată nu a fost confirmată cu covid. Ne-a anunțat un pic cam târziu, dar am reușit să schimbăm personalul. Acum centrul este funcțional”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Daniel Chelcea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu.

Vă reamintim că testarea la centrul din curtea Facultății de Medicină este gratuită, acesta fiind deschis zilnic între orele 09:00 – 19:00.

Ultima oră

Comentariul meu