furtună puternică în germania - circulația trenurilor a fost oprită
FOTO: arhivă

O furtună puternică s-a ivit în Germania. Circulația trenurilor a fost oprită, a anunțat compania națională germană de căi ferate Deutsche Bahn.

Statele federale afectate sunt Saxonia Inferioară, Bremen, Hamburg, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Pomerania de Vest, Brandenburg și Berlin, deși majoritatea celorlalte state sunt de asemenea afectate, a precizat Deutsche Bahn.

Până la prânz, vânturile puternice au făcut o victimă, care a murit după ce un copac s-a prăbușit pe o mașină, pe un drum de țară în apropiere de orașul Bad Bevensen din Saxonia Inferioară, a anunțat poliția locală.

Serviciul german de meteorologie a precizat într-un mesaj pe Twitter că a înregistrat o viteză a vântului de 152 de kilometri pe oră (94 mph) pe cel mai înalt vârf al lanțului muntos Harz din nordul Germaniei.

Furtunile au provocat, de asemenea, o serie de întreruperi de energie electrică în întreaga țară. Potrivit site-ului Stoerungsauskunft, care colaborează cu furnizorii germani de energie pentru a colecta date despre întreruperile de curent, peste 170 de orașe și localități erau afectate la mijlocul zilei.

În cel mai populat land german, Renania de Nord-Westfalia, statul cel mai populat din Germania, întreruperile de energie electrică au afectat aproximativ 50.000 de gospodării, potrivit unei declarații de pe site-ul oficial al districtului Borken din regiune. Școlile din unele state au fost închise joi.

(sursa: Mediafax)

Ultima oră

Comentariul meu